PORUKA IZ SAD-a

Grabar-Kitarović: Neću se miješati, no neću dopustiti otezanje s odlukama

23.04.2016 u 13:36

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Hrvatske nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će u New Yorku sudjelovati na tematskoj raspravi Opće skupštine Ujedinjenih naroda na visokoj razini o postizanju ciljeva održivog razvoja (SDGs) te na svečanosti potpisivanja međunarodnog sporazuma o klimatskim promjenama prihvaćenog u Parizu

Ipak, Kolinda Grabar-Kitarović iskoristila je priliku prokomentirati aktualnosti iz zemlje.

Za vrijeme službenog posjeta Ujedinjenim narodima u New Yorku rekla je za HRT da se neće miješati u unutarkoalicijske odnose, ali i da neće dopustiti da se odluke beskonačno otežu.

‘Ono što jamčim jest da ću biti taj čimbenik stabilnosti koji će štititi ustavno-pravni poredak, ali isto tako neću dopustiti da se odluke beskonačno otežu. Treba prionuti radu, prionuti poslu’, kazala je predsjednica RH Grabar-Kitarović u New Yorku gdje je sudjelovala na raspravi Opće skupštine UN-a o ciljevima održiva razvoja, potpisala Pariški sporazum o klimatskim promjenama i na tu temu održala govor. Predsjednica RH sudjelovala je i u završnom dijelu prve konferencije Udruženja hrvatsko američkih profesionalaca.