TISUĆE GA LAJKAJU

Gotovinu na Fejsu žele za predsjednika, kralja ili bana

18.11.2012 u 17:20

Bionic
Reading

Na društvenoj mreži Facebook pojavilo se nekoliko grupa čiji bi članovi, nezadovoljni vladajućom političkom elitom, željeli vidjeti Antu Gotovinu kao predsjednika države koji bi nas trebao 'povesti u pobjedu, kao što je to učinio 90-ih' pa čak i 'demokratski srušiti vladu ako se ponaša antihrvatski'

Više od tri tisuće ljudi lajkalo je na Facebooku grupu 'Antu Gotovinu za predsjednika države'.

'Zovite prijatelje, pozovimo Gotovinu da uzme kormilo Hrvatske i povede nas u pobjedu kao što je to učinio 90-ih', piše administrator grupe.

'Ne predsjednik. Već neka osnuje stranku i krene u borbu za vlast. Predsjenik je k..., premijer je prava stvar', jedan je od prvih komentara.

'Premijer je ekonomska funkcija, a predsjednik je vođa. Ako bi Gotovina bio predsjednik, onda bi bio autoritet jer ako bi odbili predsjednika Gotovinu, on ima pravo pokrenuti referendum bez da mora skupiti 500.000 potpisa i demokratski srušiti vladu ako se ponaša antihrvatski', obrazlaže svoje ideje administrator grupe, priželjkujući da se Gotovini vrate ovlasti kakve je već imao jedan general-predsjednik - Franjo Tuđman.

'Ne za predsjednika, nego za bana Hrvatske Kraljevine triba ga postaviti. S time da bi postao kralj kad Herceg Bosna uđe u Europsku uniju', jedan je od prijedloga.

Druga grupa pod nazivom 'General Ante Gotovina - predsjednik RH' sakupila je više od tisuću lajkova. 'Vrijeme je... pokrenimo treću opciju, ove političke elite su potrošene! Bog nam otvara oči. Ante, povedi nas u bolje sutra. Ti si moralna vertikala ovog drustva', piše jedan od članova zazivajući izbore.

No to nije sve, tristotinjak članova ima grupa 'Sljedeći hrvatski predsjednik: Ante Gotovina', a stotinjak grupa 'Ante Gotovina - 4. predsjednik Republike Hrvatske', a ima još i desetak manjih grupa čiji bi članovi htjeli generala za predsjednika.

Zanimljivo da je politički analitičar Žarko Puhovski protumačio Gotovinin odmjereni govor na Trgu bana Jelačića kao znak da se želi upustiti u politiku. 'Želim upozoriti da je Ante Gotovina čovjek koji sebe vidi kao kandidata za neku veliku političku dužnost i on će jako paziti što radi u sljedećim tjednima i mjesecima', kazao je.