GENERAL U PAKOŠTANAMA

Gotovina podržao Vladu u objavi Registra branitelja

21.11.2012 u 18:19

Bionic
Reading

General Gotovina se oko 14 sati pojavio pred novinarima izašavši iz kuće koju su mu za vrijeme progonstva i pritvora u Haagu u Pakoštanama izgradili njegovi suborci i prijatelji

'Registar branitelja u nekim državama spada u sferu vojne tajne, a njegova objava bila bi suluda stvar', ocijenio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Ispričao se novinarima na čekanju, a potom spremno odgovarao na pitanja potvrđujući da je sretan što se konačno vratio svojoj kući i došao na more.

'Dojmovi s dočeka su super. To su moji prijatelji i ja sam s njima i uz njih bio cijelo vrijeme. Doček u Pakoštanama bio je baš kao što smo i očekivali, možda baš i ne takvu naglost, ali to je taj južnjački temperament kojem ponekad treba spuštati loptu na zemlju, no ipak je sve bilo krajnje u redu', rekao je, piše Seebizz, general Gotovina kojeg su novinari upitali što misli o objavi registra hrvatskih branitelja.

'To su političke teme. To pripada politici, a ja sam običan građanin kao i svaki od vas. Ja dajem potporu Vladi, to su institucije. Narod bira i građani biraju i, kad su izabrani, izabrala ih je većina. To je ta Vlada i uživamo u svakom dobrom potezu', rekao je Gotovina koji je zatim upitan da opiše kolika je razlika sada kad je u svojoj kući od vremena kad je bio u zatvoru Haškog suda.

Rekao je kako treba uvijek gledati naprijed i da je on uvijek vjerovao ne prepuštajući se pesimizmu te da se na kraju došlo do cilja i da je to poglavlje sada zatvoreno.