koalicijski partner

Gotovac raspalio po Tomaševiću: Grad je prljav i zapušten, neprihvatljiva je izlika da su kante pune jer radnici nemaju covid potvrde. Ne sviđa mi se i kako je ukinuta mjera roditelj odgojitelj

07.12.2021 u 00:15

Bionic
Reading

Viktor Gotovac, novi šef zagrebačkog SDP-a, oštro se osvrnuo na ukidanje mjere roditelj-odgojitelj u Zagrebu, ali i na stanje u Gradu koji je, kako je rekao, prljav i zapušten

'Grad Zagreb je doista grad problema i sada osim što je kantograd sada moramo gledati i kante koje su pune. Radnici Čistoće nemaju Covid potvrde pa eto ne može se prikupit dovoljan broj radnika koji će smeće skupljati. To je neprihvatljiva izlika. Znači građani grada Zagreba zbog osobnih izbora nekih zaposlenika Zagrebačkog Holdinga, Čistoće, bilo koga ne smiju za onu cijenu koju plaćaju za komunalne usluge, to smeće ili bilo koju komunalnu uslugu ne dobivati.', kazao je Gotovac u RTL Direktu.

Komentirao je i činjenicu da SDP-ov parter u upravljanju Gradom Možemo!, odnosno gradonačelnik Tomislav Tomašević, ukida mjeru roditelj odgojitelj.

'Ne sviđa mi se način na koji je to ukinuto. Mislim da se takve stvari ne ukidanju preko noći i da se treba ponuditi značajnije kompenzacije. Ne možemo se ponašati kao da su to neki drugi građani koji neće ostati bez nekog dohotka. Mislim da bi bilo puno praktičnije da se zaustavila primjena te mjere, a onda da se pokušalo dogovoriti s roditeljima kako da lagano prizemlje, a ne da postanu sirotinja koja neće svojoj djeci moći priuštiti da u Zagrebu budu građani', kazao je Gotovac.

  • +3
Viktor Gotovac Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL