KAD MOŽE PEKING MOŽE I ZAGREB

Google nepoželjan u Poglavarstvu

29.07.2009 u 09:21

Bionic
Reading

Brojni zaposlenici gradskih ureda još uvijek ne mogu pristupiti internet stranicama, koje im je prije godinu dana zabranio gradonačelnik Milan Bandić. Iako se u vrijeme odluke o zabrani slobodnog pristupa internetu pisalo da se restrikcije odnose samo na Facebook, YouTube i porno stranice, zaposlenici gradske administracije otkrili su da mnogi među njima ne smiju pristupiti niti najpopularnijoj stranici – internet tražilici google

– Kako da normalno radimo svoj posao kad na internetu ne možemo provjeriti niti jedan podatak, pita se naš sugovornik ogorčen zabranom, te napominje zabrana mnogima smeta, ali nitko o njoj ne želi govoriti u strahu od gubitka radnog mjesta, piše Novi list.

U uredu za odnose s javnošću, pak, tvrde da njihovi zaposlenici imaju slobodan pristup internetu, a kakva je situacija u drugim uredima – ne znaju.

Prije godinu dana, kad je zabrana stupila na snagu, gradonačelnik Milan Bandić novinarima je objasnio da su djelatnicima Grada dostupne samo informativne stranice koje su im nužne za obavljanje posla.

Među brojnim gradskim zaposlenicima ima i onih kojima spomenuta zabrana ne smeta, jer oni se internetom ne služe. Na stolu zamjenika pročelnika Božidara Merlina, primjerice, na stolu nema računala. Našem novinaru ovu zanimljivost Merlin je pojasnio tvrdnjom da mu kompjuter ne treba, jer on sve drži u glavi.

Podsjetimo, Božidar Merlin široj javnosti je poznat kao jedan od operativaca koji su bili zaduženi za posao gradnje montažnih WC-a, koji su koštali po jedanaest tisuća eura za kvadrat.