ČLANOVI PODIJELJENI

Glavašev HDSSB neće podržati niti jednog predsjedničkog kandidata

12.10.2019 u 17:05

Bionic
Reading

Glavni odbor HDSSB-a odlučio je da ta stranka neće podržati ni jednog predsjedničkog kandidata te će preporučiti članstvu i simpatizerima da na izborima glasaju po vlastitoj savjesti

Predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš rekao je u subotu na konferenciji za novinare kako se na sjednici Glavnog odbora tijekom sjednice pokazalo da su članovi djelom naklonjeni Kolindi Grabar-Kitarović, Zoranu Milanoviću, Miroslavu Škori i Anti Đapiću.

Stoga smo zaključili kako je stav HDSSB-a sličan onome kojeg smo imali pred održavanje izbora za EU parlament, te dajemo preporuku članstvu i simpatizerima da na predsjedničkim izborima glasaju po vlastitoj savjesti kad već HDSSB nema svog kandidata, rekao je Glavaš.

Dodao je kako HDSSB izražava razumijevanje za zahtjeve prosvjetnih djelatnika, no podržavaju stajalište Vlade po tom pitanju jer smatraju da u državi ne postoje financijski uvjeti za ispunjenje sindikalnih zahtjeva.

"Nije dobro da se taj štrajk politizira kao što to radi HNS koji je zauzeo ucjenjivački stav u želji da se dodvori desecima tisuća prosvjetara i da eventualni uspjeh u ostvarivanju njihovih zahtjeva pripiše sebi kao političke bodove", kazao je Glavaš.

Konferencija za medije HDSSB-a Izvor: Cropix / Autor: Ivan Peric / CROPIX

Smatra da su se sindikati prosvjetnih djelatnika u početku trebali distancirati od utjecaja političkih stranaka pa bi im šanse za uspjeh bile puno veće.

HDSSB, kazao je podržava nastavak pregovora i nadaju se da doći do pozitivnih pomaka na obostrano zadovoljstvo.

Glavaš je najavio da će se njihova stranka nakon predsjedničkih izbora početi pripremati za parlamentarne i lokalne izbore, naglasivši kako su im lokalni izbori prioritet te da će na njima imati kandidata za gradonačelnika Osijeka i župana Osječko-baranjske županije.