sporna izjava

Napadima na Pupovca pridružio se i Glavaš: 'SDSS ne treba zabraniti, ali vrijeme je da on ode iz politike'

06.09.2019 u 10:43

Bionic
Reading

Predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš, koji je u saborskom Klubu zajedno s predsjednikom HSLS-a Darinkom Kosorom, navodi kako su i oni zatražili ispriku predsjednika SDSS-a Milorada Pupovaca zbog sporne izjave u kojoj uspoređuje Hrvatsku s NDH

'Mi smo također zatražili Pupovčevu ispriku, a nje još nema. Očekujem stoga da se o tome raspravlja na koalicijskom sastanku i da nam Pupovac, ako dođe, kaže zašto stavlja znak jednakosti između Hrvatske i NDH', rekao je Branimir Glavaš za Novi list te dodao kako mu SDSS ne smeta kao koalicijski partner navodeći kako nema ništa protiv te stranke, ali smatra kako je vrijeme da Pupovac ode i mlađi članovi kreiraju stranačku politiku.

Podsjetimo, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac zbog izjave u kojoj je današnju Hrvatsku usporedio s NDH našao se pod velikom pritiskom, kao i premijer Andrej Plenković jer HVIDR-a prijeti zahlađivanjem odnosa s HDZ-om ako SDSS ostane dio parlamentarne većine te je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u četvrtak najavio da će napustiti koaliciju u slučaju da se Pupovac ne odrekne te izjave.

'To što je Pupovac Hrvatsku, a onda i Vladu i parlamentarnu većinu kojoj pripada usporedio s NDH, bilo je apsolutno pogrešno. Na prvom koalicijskom sastanku on mora nama partnerima, a onda i hrvatskoj javnosti, pojasniti je li to stvarno mislio. Ako stvarno to misli, što ja još ne znam, jer nisam to čuo od njega, onda mi ne možemo više biti partneri, to je mišljenje HSLS-a. NDH je bila zločinačka država i ako netko nas optužuje da smo Vlada u takvoj državi, s takvima ne možemo biti u koaliciji', izjavio je Kosor u razgovoru za N1 televiziju.