KOSOR U PULI

'Glasujući za IDS možda glasujete za HDZ'

01.09.2011 u 17:22

Bionic
Reading

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas na konferenciji za novinare u Puli predstavljajući sporazum malih i srednjih poduzetnika i HSLS-a da su mali i srednji poduzetnici osuđeni na propast glasuju li za HDZ ili 'kukuriku koaliciju' te ih je pozvao da podupru HSLS, a posebice one koji su razmišljali da podupru 'kukuriku kolaciju' jer će možda, glasuju li za IDS sutra glasovati za HDZ

Sporazum malih i srednjih poduzetnika i HSLS-a sadržava deset točaka za spas poduzetništva, a HSLS je jedina stranka koja ima konkretne mjere za spas malih i srednjih poduzetnika jer su, rekao je Darinko Kosor, interesi tog dijela društva zapravo i interesi cijeloga hrvatskog društva.

"Malo i srednje poduzetništvo i obrt pred ekonomskim su kolapsom, a samo u prošloj godini iskazali su neto gubitak u visini od 6,5 milijarda kuna", istaknuo je, dodajući da HSLS među ostalim predlaže smanjenje poreznog opterećenja rada i povećanje stimulacija za zapošljavanje, izmjene Zakona o radu kako bi se postigao veći stupanj fleksibilnosti na tržištu radne snage i produljenje rokova plaćanja PDV-a s 30 na 60 dana.

Kosor
je izjavio kako on kao liberal podupire projekt "Brijuni rivijera", ali je pritom izrazio nezadovoljstvo što se on, kako je rekao, u posljednja dva mjeseca pretvorio u politički projekt za skupljanje političkih bodova.

"Svima je jasno da vlada nema nikakvih osiguranih sredstava i da u Istru nakon osam godina dolazi kako bi se prikupljali politički bodovi", istaknuo je Kosor. Dodao je da je u tom slučaju riječ o političkome predizbornom triku i izrazio nadu da građani Istre neće na nj nasjesti.

Predsjednik istarskoga Županijskog vijeća HSLS-a Sandro Jurman istaknuo je kako je ta stranka oduvijek zagovarala "veću trasnparentnost i širu javnu raspravu" jer je riječ o ozbiljnom projektu čija realizacija, kako je rekao, "ne bi trebala ovisiti o političkim bodovima bilo koje opcije u Istri".

"Ovaj performans koji se nameće građanima Istre je najobičnija prijevara, a ova vlada nema legitimitet da poduzme radnje za ovaj projekt s obzirom na to da će se prvi koraci poduzeti tek u ožujku iduće godine", kada ova vlada bude zaboravljena, poručio je Jurman.