inicijativa sdp-a

Glasovac: Idemo u opoziv Plenkovićeve vlade, bez obzira hoćemo li uspjeti

27.10.2017 u 11:04

Bionic
Reading

SDP kreće u proces pokretanja zahtjeva za opozivom kompletne vlade Andreja Plenkovića, a SDP-ova saborska zastupnica Sabina Glasovac kaže kako moraju reagirati nakon što su objavljeni detalji ugovora o roll-up kreditu Agrokora 'bez obzira kako to završilo'

'Mislim da opozicija ne bi trebala kalkulirati. Ako smatramo da Vlada vuče loše i za državu štetne poteze, moramo odmah reagirati. Kad smo tražili nepovjerenje Mariću, Sabor je glasao 75 naprama 75 i nemojmo zaboraviti tko su bili presudni glasovi i to što smo tada bili u manjini, to ne znači da nismo bili u pravu.

Kada danas pogledamo neke informacije i kako se rasvjetljavaju stvari oko Agrokora... Ponavljam, to ne znači da nismo bili u pravu ako smo bili u manjini. Naš je posao reagirati, a ne kalkulirati, bez obzira kako to završilo u Saboru. To je naš posao, to je naša obaveza', rekla je SDP-ova saborska zastupnica Sabina Glasovac za N1 televiziju odgovarajući na pitanje je li u ovom trenutku politički mudro rušiti Vladu, jer prošli pokušaj rušenja ministra financija Zdravka Marića nije prošao.

  • +19
Sjednica Predsjedništva SDP-a Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Kako su se neki oporbeni klubovi zastupnika izjasnili da neće podržati SDP-ovu inicijativu, Glasovac je rekla da zasad ne može reći na čije sve potpise SDP može računati, ali i da sam SDP ima dovoljno zastupnika za pokretanje procedure opoziva Vlade. 

U tom smislu Glasovac je poručila da to što neki oporbeni zastupnici neće staviti potpis na SDP-ovu inicijativu ne znači i da skupa sa SDP-om neće glasati za rušenje vlade Andreja Plenkovića.