Davor bernardiĆ

'Plenković i cijela Vlada moraju otići. Karamarko je otišao zbog puno manje stvari!'

26.10.2017 u 18:26

Bionic
Reading

Nakon svih današnjih događanja, SDP je odlučio ići na opoziv cijele Vlade. Ta odluka donesena je na sjednici Predsjedništva SDP-a iza koje je šef stranke Davor Bernardić u izjavi novinarima pozvao ostale saborske zastupnike, a ponajprije nezavisne i manjince, da razmišljaju o budućnosti Hrvatske

Bernardić je potvrdio da SDP pokreće mehanizam opoziva premijera i njegove Vlade u Hrvatskom saboru.

'Ovo je postala najveća korupcijska afera u novijoj hrvatskoj povijesti. Jasno je da je Vlada prepustila upravljanje poduzećem kojeg su sami proglasili od posebnog interesa za RH, lešinarskom fondu', kazao je Bernardić.

'Nažalost, ovo je vjerojatno ortačko udruživanje radi izvlačenja novca iz Agrokora. Zabrinuti smo za sudbinu 40.000 ljudi zaposlenih u Agrokoru, ljude koji rade u poljoprivredi i opslužuju police Konzuma. Očito je da od najavljene priče o spašavanju radnih mjesta neće biti ništa - oni spašavaju isključivo svoje fotelje', rekao je Bernardić, dodajući da SDP već radi na vlastitom rješenju za Agrokor.

'U svakoj normalnoj, civiliziranoj, europskoj, modernoj, demokratskoj zemlji premijer bi sam dao ostavku. Karamarko je otišao zbog puno manje stvari. Plenković bi trebao dati ostavku i Predsjedništvo SDP-a je jednoglasno: premijer i cijela Vlada moraju otići, jer Ramljak = Plenković, Dalić = Plenković, ovo je cijela Vlada. Dakle, pokrećemo opoziv cijele Vlade koja je duboko upletena u ortačku aferu', kazao je Bernardić.  

  • +51
Sva lica Davora Bernardića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić