KARAMARKO U OSIJEKU

'Glasajte po savjesti, ali nemojte za SDP'

31.05.2013 u 15:20

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je danas u Osijeku HDZ-ovim biračima da glasuju po svojoj savjesti, ističući kako HDZ neće dati potporu SDP-u

'Svakako nećemo podržati one koji, osim što upropaštavaju hrvatsko gospodarstvo, žele nametnuti i svoj svjetonazor koji ne podržava većina hrvatskih građana', rekao je Karamarko i dodao da je SDP na putu da ode s vlasti jer nije ispunio predizborna obećanja.

U Osijeku u drugome krugu lokalnih izbora potporu za još jedan mandat traži Krešimir Bubalo (HDSB), a protukandidat mu je Ivica Vrkić iz koalicije SDP-HNS-HSU.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je u Osijeku izrazio zadovoljstvo izbornim rezultatom HDZ-ova kandidata za osječko-baranjskoga župana Gorana Ivanovića, koji je ušao u drugi krug s Vladimirom Šišljagićem (HDSSB), sadašnjim osječko-baranjskim županom.

Karamarko je razgovarao s novinarima prije predizbornoga, motivacijskog sastanka s članovima svoje stranke iz Osijeka i Osječko-baranjske županije koji je bio zatvoren za javnost.

Na pitanje kako komentira dosadašnje 'zavade' s HDSSB-om, Karamarko je odgovorio kako nije riječ 'ni o kakvim zavadama, nego političkim protivnicima'.

Podupro je to što je u Osijeku postavljen spomenik dr. Franji Tuđmanu, koji je otkriven sinoć na svečanosti na kojoj su bili istaknuti članovi HDZ-a te postavljanje spomenika prvome hrvatskom predsjedniku u Splitu. Zahvalio se građanima Splita i Osijeka što su tako odali počast ocu suvremene Domovine.

Na pitanje kako to da je HDZ-ova koalicijska partnerica Ruža Tomašić (HSP AS) poduprla Krešimira Bubala za osječkoga gradonačelnika, a on biračima poručuje da glasuju po svojoj savjesti, ali nikako za SDP, Karamarko je odgovorio: 'Nismo mi njihovi tutori kao što nisu ni oni nama. Logika naše koalicije je ujedinjenje hrvatskoga centra i desnice.'

Tomislav Karamarko danas će razgovarati i s članovima HDZ-a u Đakovu, Županji, Vinkovcima, Nuštru i Vukovaru.