SAMO NAJGORE

Gamerske sobe iz pakla

11.02.2013 u 13:53

Bionic
Reading

Uvijek ste se pitali koliko loše može izgledati prosječna radna stanica svakodnevnog gamera?

Pitate se što ne valja sa slikom s naslovnice? Mislite li da je gamerov jedini problem to što voli popiti pokoju ekstra kolu ili je imao tešku noć raidanja u omiljenom masivnom multiplayeru? Pa, ako pažljivo pogledate prema desom dijelu slike, shvatiti ćete da je on spreman na više toga osim dvosatnog raidanja omiljenog dungeona. Kombinirano sa modnim detaljima poput čarape ispod stola i hrpom tableta na istom, rekli biste da je ovo jedan od gorih radnih stolova ikad. Pa, vrijeme je za ono što bi englezi zvaki "rude awakening". Ponosno vam predstavljamo Gamreportov izbor najgorih battlestationa i radnih soba s ove strane gaminga.

 

Naš prvi kandidat biti će i te kako poznat fanovima Gamereportove facebook stranice. Da bude jasno, čovjek o kojem ovdje govorimo je s ovih prostora, te si dopušta određenu dozu komfora pri igranju igara. Pod ovim mislimo rezanje sira za radnim stolom i povremeno ubijanje vampira taman dok se ovi nagnu nad tipkovnicu.

 

 

 

 

Drugi kandidat za vrhunski gaming setup definitivno ne kaska za domaćim natjecateljem. U slučaju da ste ikad mislili kako hardkor gaming iz kreveta nije moguć, vlasnik ove super-konfiguracije spreman vas je razuvjeriti. Jedina opasnost je da se zbog eventualne aerodinamičnosti radne stanice korisnik zajedno s računalom ne prouzroči neočekivano putovanje kroz vrijeme. Ljubiteljima estetike i finih detalja savjetujemo da obrate pažnju za poziciju zvučnika.

 

 

 

 

Treći kandidat očito je bio svjestan ekstremnih uvjeta gaminga. Ponekad igrate u snijegu, ponekad u vodi, a ponekad u grotlu vulkana. Njegova konfiguracija je, tako rečeno, osigurana od tih uvjeta na vrlo elegantan i oku ugodan način. Servisiranje je, doduše, sasvim druga priča.

 

 

 

 

 

Ponekad je, doduše, bitno malo i odmoriti. Neki od PC gamera tu gestu podižu na potpuno novu razinu. Naime, vani je prekrasan dan, temperatura barem 25 celzijevaca, a vi čamite u sobi i igrate WoW. I onda vam sine ideja poput ove. Obratite, molimo vas, pažnju na ležeran pristup ovog konfiguraciji, kao i mandatorni kalkulator koji se u ovom kadru pojavio zbog nama nepoznatih razloga.

 

 

 

 

 

Naš sljedeći kandidat je, prema svemu sudeći, beskućnik. Nadalje, svima nam je jasno kako svjetlo smeta kontrastu na starijim računalima, pa shodno tome bitno je prekriti prozore zavjesom. Ili, u ovom slučaju, komadom krpe ili posteljine. Poanta ove slike je - ako već na nečemu ne štediš, ne štediš na dobrom uredskom stolcu.

 

 

 

 

 

Ekstremno hlađenje. Dvije riječi na vrhu jezika svakog poštenog hardver frika s ove strane PC gejmerštine. Ako hoćeš imat' nabrijan komp, moraš si kupit najbolju konfu i onda tu konfu overklokat do usijanja. Kako potegnuti korak dalje? Kako nadoverklokirati nenadklokirabilno (ok, Bože nam pomozi...ode hrvatski jezik u vražju mater)? Ekstremnim potezima poput ovog. Možda će mi rodbini falit' onaj ventilator s kata, al kog boli k...bitno je da Crysis ćeram u 60 FPS-a dok PC ventilator vrišti pod pritiskom ekstremnih grafičkih settinga.

 

 

 

 

 

Sljedeća u nizu vrhunskih konfiguracija definitivno je ova dual monitor ekstravaganca. Možda pola sobe izgleda kao Jakuševac. Možda na sljedećoj u kadar uljeće jato galebova. Možda čovjek koji je ovo slikao nije dovršio večeru. Bitne su dvije nezaobilazne činjenice: ovo računalo ima dva monitora i uredski stolac je vjerojatno od crne kože. Ostatak - nas ne zanima.

 

 

 

 

Alternativni, neki bi rekli i minimalistički pristup PC konfiguracijama pristiže nam od našeg posjednjeg kandidata koji očito nema nikakvih problema sa kućištem. Raspored komponenti je, ma koliko se činio nasumičnim, vrlo pomno planiran. Toliko, dapače, da svaka komponenta ima dovoljno mjesta za optimalan rad, dok aktivno hlađenje funkcionira taman da zadovolji zahtjeve triple A naslova koji "guše" veliku većinu konfiguracija ovih dana.

 

 

 

 

Stoga gameri, ne posustajte i pokažite nam svoje vrhunske konfiguracije i radne sobe u komentarima. Uvjereni smo da inovacija i vrhunski dizajn postoje i na ovim prostorima. Samo ih treba fotografirati.