ne graniči s meksikom

Gaf Donalda Trumpa: Sagradit ćemo zid u Coloradu...

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 24.10.2019 12:44
  • Objavljeno 24.10.2019 u 12:44
Zid na granici s Meksikom

Zid na granici s Meksikom

Izvor: EPA / Autor: ETIENNE LAURENT

Američki predsjednik Donald Trump, koji je borbu protiv ilegalne imigracije iz Meksika stavio u središte svog mandata, u srijedu je obećao izgraditi zid u Coloradu, no pritom je smetnuo s uma činjenicu da ta savezna država između Utaha i Kansasa uopće ne graniči s Meksikom

"Znate zašto ćemo pobijediti (na izborima u saveznoj državi) Novi Meksiko?", zapitao je Trump u govoru održanom u srijedu u Pittsburghu.

"Sagradit ćemo zid na granici Novog Meksika i sagradit ćemo zid u Coloradu", odgovorio je predsjednik na vlastito retoričko pitanje pa poručio "bit će to veličanstven zid, veliki zid koji doista ispunjava svoju funkciju pa se (migranti) neće moći provući ni preko njega ni ispod njega".

"Sagradit ćemo i zid u Teksasu i ne gradimo zid u Kansasu, ali oni će imati koristi od zidova koje sam upravo spomenuo", rekao je Trump.

Zid duž granice s Meksikom radi sprječavanja ilegalne migracije bio je u središtu predsjedničke kampanje kojom je kralj nekretnina 2016. pobijedio na predsjedničkim izborima no konkretizacija tog projekta 'šepa' jer Kongres odbija odobriti novac za njegovu gradnju.

Nakon Trumpova govora društvene mreže zabrujale su reakcijama u rasponu od čuđenja do poruge.

Demokratski senator Patrick Leahy objavio je na Twitteru kartu s novom međunarodnom granicom oko države Novi Meksiko i linijom koja prekriva prvu polovicu imena te američke države na način da se može pročitati samo "Meksiko".

Donald Trump je zatim objavio 'tvit' u kojem tvrdi da je zid u Coloradu spomenuo "samo u šali", a to je učinio u prepunoj dvorani u kojoj je publika bila odasvud od Colorada do Kansasa i svi će oni imati koristi od zida.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!