SUKOB LIJEČNIKA

Gabrić pojašnjava zašto je Babić lažni invalid, a Babić mu prijeti tužbom

09.01.2014 u 12:02

Bionic
Reading

Šef Nacionalnog foruma Nikica Gabrić ponovio je optužbe protiv čelnika Sindikata liječnika Ivice Babića o tome da ga je HDZ 'držao u šaci lažnom invalidninom, pa njima nikada nije štrajkao'. Babić mu je uzvratio: 'Gabriću, tužit ću te za sve što govoriš.' No ovaj je nepokolebljiv te samouvjereno tvrdi: 'Znam da nećeš!'

Ivica Babić, predsjednik Sindikata hrvatskih liječnika, najavio je tužbu protiv Nikice Gabrića, utemeljitelja Nacionalnog foruma koji ga je ponovno u emisiji 'Veto' na Jabuci TV nazvao lažnim invalidom. Rekao je da ima i dokaze te kako je svu njegovu dokumentaciju vidio prije nekoliko godina.

'Gospodin Babić je uistinu lažni invalid koji 17 godina prima invalidninu za izmišljenu ozljedu oka koja se nije dogodila. Ja sam gledao njegove papire. Gospodinu Babiću je od trenutka ozljeđivanja do prijave da ima smetnje prošlo četiri godine. Te papire mi je dostavio bivši ministar branitelja Ivica Pančić koji je dobio anonimnu prijavu i molio me da vidim ima li osnove za tu prijavu. Iz tih papira se vidi da on ima 40 posto invaliditeta, a da četiri godine do prijavljivanja nije imao nikakve smetnje. Kada izgubite jedno oko, imate 33 posto invaliditeta. Na lijevo oko Babić vidi 25 posto, što znači da bi, kada bi i imao pravo na invaliditet, imao najviše 15 posto invaliditeta', rekao je Nikica Gabrić u emisiji 'Veto'.

Ovaj puta Babić je njegove optužbe slušao i odmah na njih odgovorio.

'To je sve netočno i suvišno i neosnovano i to ćemo riješiti na sudu. To su osobne stvari i ja sada ne bih mijenjao teze. Naravno da sam prošao prvostupanjsko, drugostupanjsko povjerenstvo i reviziju. Dakle na tri instance je to prošlo i dokumentacija je tamo gdje treba biti. Ja više od toga o ovome ne bih želio medijski govoriti', odgovorio je Ivica Babić u emisiji 'Veto'.

Nikica Gabrić rekao je da je uvjeren da ga Babić neće tužiti. No tvrdi da se to znalo odavno, a da su to znali i HDZ-ovi ministri zdravstva za vrijeme čije vladavine Babić nikada nije pokretao liječnički štrajk.

'Za vrijeme ministra Hebranga držali su ga u šaci zbog lažnog invaliditeta', rekao je Gabrić tvrdeći da je to sve govorio i prije, ali da mediji nisu željeli objaviti.

Babić u emisiji 'Veto' nije želio špekulirati hoće li se nakon petka nastaviti štrajk liječnika ili ne.


Gabrić je rekao da na europarlamentarnim izborima na koje izlazi u svibnju očekuje rezultat od najmanje 15 posto glasova. Kaže da su mu cilj glasači iz urbanih sredina.

'Izlazimo samostalno, a vrlo vjerojatno nećemo u predizborne koalicije, pa ni s Bandićem', rekao je Gabrić.

No priznao je da na prošle parlamentarne izbore nije izašao. 'Nisam bio na izborima. Nitko mi se nije sviđao. Možda sam morao izaći i prekrižiti listić, ali nisam', rekao je Gabrić, kasnije pojašnjavajući da ulazi u politiku jer mu je dosta toga da većina samo promatra manjinu na vlasti i šuti.

Zbog toga smatra vladu Zorana Milanovića lošom, dapače lošijom od one prethodne s Jadrankom Kosor na čelu.

'HDZ-ova vlast sa Sanaderom na čelu bila je korumpirana vlast. Činilo nam se da se nikakav napredak nije učinio kada je Jadranka Kosor preuzela vlast. Danas se pokazuje da ta vlast Jadranke Kosor uopće nije bila loša kada se vidi kakva je aktualna SDP-ova vlast', kazao je Gabrić tvrdeći da Milanović mora napraviti rekonstrukciju Vlade.

Na mjesta novih ministara moraju doći osobe s iskustvom u realnom sektoru. No kada bi Milanović njega zvao umjesto Rajka Ostojića, kojeg, kako je rekao, ne smatra sposobnim ministrom zdravlja, poziv bi odbio. 'Ne bih vjerojatno prihvatio', utvrdio je Gabrić i potvrdio da se uz politiku bavi izgradnjom bolnice u Zagrebu u kojoj bi se liječili stranci.