otkrio prioritete

Fuchs potvrdio: Prihvatio sam biti ministar obrazovanja

20.07.2020 u 11:38

Bionic
Reading

Iako je prvotno bio najavljen za vikend, susret premijera Andreja Plenkovića i potencijalnog ministra obrazovanja Radovana Fuchsa održao se jutros, a Fuchs je nakon sastanka potvrdio da će biti dio nove vlade

'Prihvatio sam biti novi ministar i to je sve što mogu reći', kazao je Fuchs izlazeći iz Banskih dvora.

Sastanak s premijerom trebao se, podsjetimo, održati ovaj vikend no kako je Plenković cijeli vikend bio u Bruxellesu do sastanka je došlo tek danas. S imenom Fuchsa se spekuliralo već neko vrijeme, no čekao se razgovor njega i Plenkovića.

Fuchs je odmah rekao i koji će mu biti prioriteti kao ministru. 'Prioritet je organizacija nastave na jesen. Da se učenici mogu po svim pravilima struke i epidemiološkim pravilima vratiti u učionice, a vidjet ćemo što će biti', rekao je Fuchs.

Hoće li biti povratka na online nastavu i je li zadovoljan kako je ona bila složena prije par mjeseci, upitali su novinari. 'Kako je bila složena je jedino i najbolje moguće što je tada bilo napravljeno. Ako nema druge mogućnosti bit će online, ali pokušat ćemo napraviti sve da se posloži stvar kako bi nastava mogla krenuti u učionice', dodao je.

Upitan kako gleda na mandat svoje prethodnice Blaženke Divjak, Fuchs je kazao: 'Nijedan ministar ne dolazi na mjesto minstra da bi namjerno nešto pokvario. Radi kako misli da najbolje radi i na tome se možemo zaustaviti.'

  • +3
Radovan Fuchs Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL