HSS U LOVU NA MANDATE ZA OPSTANAK

Friščić: Jambo smije pregovarati o koaliciji s Kerumom

07.10.2011 u 21:11

Bionic
Reading

Izborni stožer Hrvatske seljačke stranke (HSS) danas je dao suglasnost Stipi Gabriću Jambi, kao koordinatoru 10. izborne jedinice, i Zoranu Smoliću, kao koordinatoru 9. izborne jedinice, da mogu razgovarati s Hrvatskom građanskom strankom (HGS) splitskog gradonačelnika Željka Keruma o mogućem koaliranju na parlamentarnim izborima

O dogovorima koji se postignu Gabrić Jambo i Smolić izvijestit će predsjedništvo HSS-a jer ono odobrava koaliranja u svakoj od izbornih jedinica, izjavio je za Hinu nakon sjednice predsjednik stranke i izbornog stožera HSS-a Josip Friščić

Dodao je da je HSS-ov izborni stožer razmatrao inicijativu izbornog stožera 10. izborne jedinice da se stupi u razgovore s Kerumovim HGS-om.

HSS-ov koordinator za 10. izbornu jedinicu i metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo izjavio je kako je očekivao da će izborni stožer stranke prihvatiti prijedlog da se razgovara o koaliranju s HGS-om jer je to, kako je ocijenio, odlična kombinacija.

'HSS u 10. izbornoj jedinici i ja kao predsjednik tog izbornog stožera poželjni smo svakomu, i lijevo i desno i centru', ustvrdio je.

Dodao je kako je Kerum njegov poslovni partner i prijatelj te da nisu, kad je posrijedi ta tema, još ni kavu popili, ali će se, smatra, lako dogovoriti o 9. i 10. izbornoj jedinici jer to donosi dobro i HSS-u i HGS-u.

'Mislim da će HSS u Dalmaciji dobiti tri mandata i da će Smolić sigurno ući u Hrvatski sabor te da ćemo mi imati klub s juga', poručio je Gabrić Jambo. Uvjeren je da će HSS-ov rezultat biti bolji nego 2007.

HSS-ov koordinator 9. izbornu jedinicu Zoran Smolić kazao je da se HSS prvi u Hrvatskoj regionalizirao, jer stranka funkcionira po načelu regija. Dodao je da i HGS zanima regionalizacija i djelovanje u Dalmaciji.

Izrazio je uvjerenje da HSS može samostalno u Dalmaciji ostvariti dobar rezultat i prijeći izborni prag, ali da s HGS-om mogu postići još bolji rezultat.

Rekao je i kako je siguran da će HSS osvojiti bar jedan saborski mandat više nego što ima danas.