gužve od ranog jutra

[FOTO] Što se to događa u MUP-u u Petrinjskoj? Policija se pravda nedostatkom radnika

04.08.2022 u 10:10

Bionic
Reading

Izdavanje žurnih osobnih iskaznica i putovnica u Zagrebu je moguće napraviti isključivo u poslovnici MUP-a u Petrinjskoj ulici, a što je i razlog zašto se svakog ljeta na ovoj adresi stvaraju nevjerojatne gužve

Od ranog jutra pred policijskom upravom u Petrinjskoj ulici u Zagrebu stvaraju se ogromne gužve, javlja 24sata. Redovi pred policijskom upravom nisu ništa novo, ali u ljetnom periodu godišnjih odmora najviše građana odlučuje se upustiti u borbu s birokracijom, svjesni činjenice da će cijeli proces potrajati.

  • +18
Gužve pred MUP-om u Petrinjskoj 2021. godine Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

iz policije nam kažu kako im je veliki problem i nedostatak radnika. Jako puno je i zahtjeva za žurno izdavanje osobne iskaznice i putovnice koji se mogu zatražiti samo osobno upravo u Petrinjskoj pa je i to jedan od razloga zašto se tamo stvaraju ogromni redovi.

MUP u Petrinjskoj do 2. rujna radi od 7 do 14 sati uz iznimku ponedjeljkom kad rade od 7 do 17:30. Svjesni toga, građani već ranom zorom dolaze po svoj papirić s brojem, nadajući se da će do kraja radnog vremena uspjeti obaviti sve što trebaju.