SPROVOD NA MIROGOJU

[FOTO] Pogledajte tko je sve došao na posljednji ispraćaj prve hrvatske zviždačice Ankice Lepej. Baš nitko iz vlasti

25.01.2022 u 12:36

Bionic
Reading

U Zagrebu je održan posljednji ispraćaj Ankice Lepej, zviždačice koja je u javnosti postala poznata po otkrivanju tajnih računa obitelji Tuđman. Na sprovodu su se pojavili i brojni političari, od bivšeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića do današnje saborske zastupnice Sandre Benčić

Kako javlja Jutarnji, brojni okupljeni s mukom su susprezali suze zbog njenog odlaska. Govornici Drago Pilsel, aktivistica Sanja Sarnavka, odvjetnica i stručnjakinja za medijsko pravo Vesna Alaburić te novinar Saša Leković u emotivnim su govorima podsjetili na njezinu nevjerojatnu građansku hrabrost te osjećaj za pravdu iznad svega.

'Do posljednjeg je trenutka vjerovala u novinare i slobodu medija', - kazao je, između ostalog, Pilsel. Sarnavka se u suzama oprostila od svoje prijateljice, a Leković je prepričao kako je došlo do stvaranja knjige koja je dokument i vječni spomenik onome što je Ankica Lepej učinila.

Ankicu Lepej uz članove obitelji došli su na posljednji počinak ispratiti brojni građani. Bilo je među njima i tek nešto malo političara. Stigao je bivši predsjednik republike Ivo Josipović kao i saborski zastupnik Goran Beus Richembergh, te Rada Borić i Sandra Benčić, a od prijateljice se došla oprostiti i novinarka Sanja Modrić. No, primjetan je bio izostanak bilo kakvog izaslanika državnih vlasti, ali i novinarskih ekipa.

  • +6
Posljednji ispraćaj Ankice Lepej Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL