skup u rijeci

[FOTO] Milanović: HDZ-ova filozofija je filozofija čekića. Sve im glave izgledaju kao čavli, a oni žele lupati i zakucavati čavle

  • M. Šu.
  • Zadnja izmjena 16.12.2019 15:31
  • Objavljeno 14.12.2019 u 15:19
Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Zoran Milanović iz HKD-a na Sušaku poručio je da će građani Hrvatske 22. prosinca ove godine birati između relativno normalnog kandidata, a to sam ja - rekao je Milanović, i desnog i desnijeg, odnosno između normalnih i pohlepnih ljudi, moralnih i nemoralnih, onih koji posluju u skladu sa zakonom i onih koji posluju preko veze.

'Nakon što sam se prestao baviti politikom radio sam po svijetu, zaradio sam dobro, ali manje od Dubravke Šuice jer ne znam tako dobro engleski jezik. Nisam poslovao s gradovima i općinama u kojima je SDP na vlasti, kao što radi neke s računalnim tvrtkama. kada dobijem izbore, neću imati milosti prema lopovima i manipulatorima. Idemo hrabro prema pobjedi koja je blizu i birajmo dobro društvo, modernu Hrvatsku u modernoj Europi, a ne prangijanje', kazao je, prenosi Novi list, Milanović.

'Neću imati milosti prema korupciji, lopovluku, haraču. Dosta je grupacije koja nas maltretira 30 godina, a to je HDZ. Ovi izbori su obračun s HDZ-om, ovo je borba za normalnu i moralnu Hrvatsku. Predsjednik mora biti svjestan ustavnih ograničenja, ali ima dovoljno prostora da ljudskim govorom i argumentima utječe na zemlju. Danas se u Hrvatskoj živi od zastave i od nedostatka dokaza. Stanje u pravosuđu nam je takvo da vlada prikriveni red. Pa je i moguće da danas bude Zdravo, Marijo, a sutra Za dom spremni. Od takvih smo glasniji i imamo veće srce i to ćemo pokazati. Drugi problem je što nema odgovornosti. Neću pozivati na hapšenja i teror, ali tražit ću odgovornost sudova i sudaca. A ne da se događa da tu i tamo netko bude blaže opomenut, to nije normalno. Žele nas sedirati protiv lopovluka i kriminala kako bi se nastavila pohlepa i želja za tuđim, uvjeren je Milanović.

  • +10
Rijeka: Predizborni skup Zorana Milanovića Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Nekadašnji hrvatski premijer, a današnji predsjednički kandidat osvrnuo se i na rad svoje vlade.

'Ja sam socijaldemokrat. I zato sam bio u sukobu s bankama. Napravili smo sve kako bi mlade ljude rasteretili od prijetnje sužanjstva i dužničkog ropstva. HDZ je bio protiv toga, Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković tada su bili u šatoru. Mi smo branili ljude od bankara koje samo zanima koliki im je bonus. Da odmah pojasnim i priču o uvođenju eura. Nisam protiv eura, ali sam protiv toga da nam samozadovoljni ljudi određuju sudbinu sljedećih 50 godina. Neke zemlje nisu uvele euro jer štite svoja prava, rekao je Milanović.

Osmislio i naziv za HDZ-ovu političku filozofiju.

'To je filozofija čekića. Sve im glave izgledaju kao čavli, a oni žele lupati i zakucavati čavle. To je HDZ', ocijenio je Milanović.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal