napao predsjednicu

Milanović o prometnoj nesreći: To je štićena horda. Natrpati pol' HDZ-a u autobus i začepiti sve zagorske arterije...

12.12.2019 u 10:59

Bionic
Reading

'Ovo je štićena horda', kratko je komentirao novinarima u Krapini predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović manju prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao autobus koji tijekom kampanje koristi kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović

'Štićena osoba u kampanji treba biti u osobnom autu, u formaciji. Tada ima smisla da se kolona ne zaustavlja. Ovo je štićena horda', rekao je Zoran Milanović, predsjednički kandidat koji je u sklopu kampanje posjetio Krapinu, javlja N1.

Milanović je rekao kako i oni isto mogu unajmiti autobus te da to nije neki trošak, ali da se s njima ne mogu mjeriti.

'To je nepraktično, razmetljivo je oblijepiti autobus svojim slikama, još natrpaš unutra 30 HDZ-ovaca i to nazoveš štićenom kolonom', dodao je predsjednički kandidat SDP-a.

Komentirao je i činjenicu da se nitko iz kolone nije zaustavio na mjestu nesreće.

'Neobazrivo je, bezobzirno, ružno, nema opravdanja za to. Natrpati pol' HDZ-a u autobus i začepiti sve zagorske arterije... I zato mi idemo po onoj staroj maksimi Darka Rundeka iz pjesme 'Duhovi' o crvenoj Škodi. Mi imamo Škodu, po bregima juri, zavoji ko balcer bečki... Škoda je dosta', rekao je Milanović te dodao:

  • +5
Zoran Milanović u Krapini Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Tu sam da od 5. siječnja sljedeće godine Hrvatsku učinim što je moguće normalnijom zemljom u kojoj se neće po brdima gurati ljude s ceste autobusom.'

Milanović je odgovarao i na pitanja o troškovima dosadašnje kampanje te je poručio da je 'potrošio jako malo'.

'Potrošio sam jako malo, milijun kuna sigurno, ali osam milijuna, to nema šanse', rekao je Milanović.

Poručio je i kako ga više ne zanima sučeljavanje s protukandidatkinjom i aktualnom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović jer da je to 'prošla tema'.

'Tražio sam to pet mjeseci, sad više nema smisla', rekao je Milanović, ponovno prozvavši predsjednicu za bijeg od sučeljavanja.

Uvjeren je da će dobiti izbore u drugom krugu, bez obzira na protukandidata, te naglašava kako u njegovom stožeru nema panike, a poručio je i da u sklopu kampanje neće ići u BiH jer da to nije u skladu s onim što je do sada govorio i kako je radio te je naglasio da ne može sudjelovati u 'prljavoj svakodnevnoj politici i onome što HDZ tamo radi već 30 godina'.