izabrana i kraljica karnevala

[FOTO/VIDEO] Maškare preuzele vlast u Rijeci, evo što planiraju za sljedećih mjesec dana

17.01.2020 u 23:37

Bionic
Reading

Maškare su u petak navečer preuzele ključeve grada i zavladale Rijekom, a ovogodišnjom kraljicom Riječkog karnevala proglašena je Dora Pilepić iz riječke karnevalske udruge "Siti i pijani."

Na tradicionalnoj uvodnoj priredbi Riječkog karnevala u Dvorani mladosti, u veselom raspoloženju i zabavi, kraljica je odabrana među ukupno šest kandidatkinja. One su, kako bi bile izabrane i dobile "Zlatni plašt", publici morale dokazati poznavanje karnevalskih običaja te se iskazati šarmom, plesnim i glazbenim umijećem.

Uz izbor kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključeva grada, koje je od gradonačelnika Vojka Obersnela preuzeo meštar Toni, 37. Riječki karneval u petak je, na Dan svetog Antona ili Antonju, službeno počeo podizanjem pusta u naseljima Pašac, Pehlin i Zamet.

Trajat će do Pepelnice, 26. veljače, kada će Pust "platiti" za sve loše u protekloj godini.

U programu karnevala, uz slogan "Budi što želiš!", uslijedit će brojne maškarane zabave i razne manifestacije pod maskama, kao što su Maškarani auto-rally Pariz – Bakar, boardanje pod maskama u središtu grada, humanitarni maškarani bal, Dani smijeha u karnevalu i druga događanja.

Vesela Dječja maškarana povorka najavljena je za 8. veljače, a veliko finale Riječkog karnevala - Međunarodna karnevalska povorka u kojoj se očekuju domaće i inozemne tradicijske i urbane karnevalske grupe s tisućama maškara i brojnim alegorijskim kolima bit će 23. veljače.

Ove godine program Riječkog karnevala će obilježiti i pojačati program Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

  • +5
Maškare preuzele vlast u Rijeci Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX