posvuda sunce

[FOTO] Čak tri grada oborila su rekorde po visokim temperaturama na Novu godinu, prognoza kaže da se toplo vrijeme nastavlja

01.01.2022 u 16:38

Bionic
Reading

Dok su neki na prvi dan nove godine odradili tradicionalno kupanje, drugi su sunčano vrijeme iskoristili za bistrenje glave na svježem zraku i šetnju po sunčanom vremenu. Ako se pita prognostičare, sa šetnjama će moći nastaviti i sljedećih dana jer se očekuje nastavak iznadprosječno toplog vremena

Knin, Sinj, Metković te Zavižan zabilježili su danas rekordno najviše temperature za siječanj od kad postoje mjerenja na tim postajama. Tako je u Kninu zabilježeno ne-zimskih 21,1 stupanj, u Sinju 20,9 stupnjeva, u Metkoviću 20,2 stupnjeva, dok se Zavižan grijao na 12,6 stupnjeva.

No, kako prognoziraju u DHMZ-u toplo vrijeme nastavit će se i dalje. Podjednako toplo kao na Silvestrovo, gdjegod čak i toplije, bit će i tijekom prvog vikenda nove godine, i pritom na Jadranu i u gorju pretežno sunčano, a po nizinama unutrašnjosti česta, mjestimice i dugotrajna magla i niski oblaci, kojih će biti i ponegdje na moru, prenosi DHMZ-ovu prognozu HRT.

  • +10
Šetnja na Jarunu Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Početkom prvog radnog tjedna 2022. godine u većini krajeva oblačnije nego tijekom vikenda, ali i dalje razmjerno toplo. Pritom je u ponedjeljak samo rijetko gdje moguća kiša, a u utorak - uz umjereno i jako jugo - bit će češća, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega.

  • +16
Sunčano vrijeme u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX

Tijekom srijede je velika vjerojatnost kiše gotovo diljem Hrvatske, a uz pad temperature mjestimice je moguć i snijeg, osobito u gorju. Na većem dijelu Jadrana zapuhat će bura i tramontana - često jake, lokalno i s olujnim udarima.

No, već u četvrtak je sve vjerojatnije novo razvedravanje i ponovno stabilniji dani.