KOMEDIJA NA BRITANCU

Fontana završena, a onda je krenulo rušenje jer autobusi ne mogu proći

14.03.2017 u 10:00

  • +4

Radovi na izgradnji fontane i rekonstrukciji Britanskog trga u punom su jeku

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bionic
Reading

Ruši, gradi, ruši. Tako je u proteklih godinu dana izgledalo na Britanskom trgu u Zagrebu. Ovoga puta rušenje se dogodilo nakon što su svi radovi završeni. Oko najnovije fontane autobusi ZET-a nisu se mogli okrenuti, travica i rubnjaci bili su očito preširoko postavljeni i nakon što je jučer ujutro palo završno glancanje, već popodne krenulo je rušenje

Što se točno dogodilo, pokušali smo doznati u Gradu, ali do zaključenja teksta odgovor nismo dobili.

Podsjetimo, početkom radova prošle jeseni, arhitekti Jesenko Horvat, Tihomir Jukić, Krunoslav Šmit i Azra Suljić, koji su 1997. izradili pobjednički projekt uređenja Britanca na arhitektonsko-urbanističkom natječaju, digli su glas jer je Grad, iako je usvojio njihov rad, odlučio raditi po naputku gradonačelnika sa željom da od Zagreba napravi Rim i doda mu još jednu fontanu.

Nakon njih oglasili su se i s Arhitektonskog fakulteta podsjećajući da se radi potpuno neprofesionalno i mimo konzultacija sa strukom. No sve to nije bilo dovoljno jer gradonačelnikova opsjednutost fontanama bila je jača.

Tko je kriv i koliko će najnoviji zahvat koštati Grad, ostaje nepoznanica. Ono što se zna sigurno je da će sve to platiti građani.