UREĐENJE BRITANCA

Pogledajte kako teku radovi na novoj Bandićevoj fontani

01.03.2017 u 20:26

  • +9

Radovi na Britancu

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Bionic
Reading

Radovi na zagrebačkom Britanskom trgu u punom su jeku, a nakon uređenja parka i kružnog toka u završnoj fazi na red će doći i nova fontana promjera osam metara

Uređenje Britanskog trga započelo je prije nekoliko mjeseci pa zastalo, o čemu smo ranije pisali, i opet nastavljeno prije koji tjedan kako bi se saniralo 'dotrajali asfalt te poboljšalo regulaciju i protočnost prometa u široj zoni raskrižja Pantovčak, Britanski trg, Nazorova i Kukuljevićeva', objasnili su radove iz Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Predviđena je rekonstrukcija kolnih i pješačkih površina Britanskog trga od Ulice Radnički dol do Ulice Pantovčak, a na raskrižju ulica Pantovčak, Ulice Ivana Kukuljevića i Britanskog trga izvest će se rotor vanjskog radijusa 15 metara, unutarnjeg radijusa 9,5 metara i unutarnjeg zaštitnog prstena širine 1,5 metara.

U središnjem zelenom pojasu bit će uređena fontana promjera osam metara, a sjeverno od rotora ukinut će se kose parkinge i urediti park opločen kamenim pločama s betonskim klupama i drvoredom sadnica Gledičija, a promjena nema kad su u pitanju autobusna stajališta i jednosmjerne ulice na sjevernoj strani trga.

Koliko će sve to koštati, gradonačelnik Milan Bandić otkrit će kad bude dovršeno, a sredinom prošle godine u najavi gradnje nove fontanske uzdanice kazao je da će ona 'stajati 100.000, 150.000 kuna' i poručio: 'Bit će Zagreb bolji od Beča i Rima, nismo mi balkanska kasaba'. Podsjetimo, prema njegovoj računici, za primicanje 'rimskom idealu' Zagrebu treba još barem četrdesetak fontana.