KAFKA U PULI

Fina mu greškom sjela na račun i još tražila da plati!

29.02.2016 u 16:01

Bionic
Reading

Pravu noćnu moru tjedan dana proživljavao je Puljanin kojemu je Fina nečijim propustom blokirala račun i ovršila u iznosu od 650 tisuća kuna, piše Glas Istre. Kada je prijavio grešku, prvo mu je rečeno da za ponovnu aktivaciju računa treba platiti 450 kuna, da bi naknadno taj iznos prenamijenili u 185 kuna. 'Zašto bih ja išta plaćao kada je sve kompletno njihova greška koju su na kraju i sami priznali?' pita Puljanin. U međuvremenu se oglasila i Fina, ispričavajući se za propust

Čini se da je do greške došlo jer ima jednako prezime kao zadužena osoba nad čijim je računom Fina zapravo trebala provesti ovrhu, a koja više nije među živima.

Nesretnom Puljaninu zbog ovrhe je s računa skinuto nekoliko stotina eura, koliko je imao. Srećom u nesreći nije imao više, jer bi mu sve uzeli, a sve do danas, kad se nakon medijskih napisa oglasila Fina, nije mogao dobiti jasnu informaciju kada će mu novac biti vraćen.

'Za ovako nešto vani bi netko dobio otkaz i snosio odgovornost, ali očito kod nas morate objašnjavati da niste krivi i trošiti vrijeme i živce na tuđe propuste', rekao je ogorčeni Puljanin za Glas Istre

Iz Fine su danas poručili da su utvrdili kako je prilikom provedbe ovrhe došlo do pogrešnog postupanja. 'Pogreška je ispravljena, a ovršena sredstva danas bi trebala biti vraćena na njegov račun', naveli su u Fini.

Više o tom slučaju možete doznati ovdje