primopredaja vlasti

Fabrizio Radin od Valtera Flege preuzeo dužnost istarskog župana

06.07.2019 u 11:39

Bionic
Reading

Dosadašnji zamjenik istarskog župana Fabrizio Radin u subotu je preuzeo dužnost župana Istarske županije od Valtera Flege, koji je počeo mandat kao izabrani član Europskog parlamenta, te poručio da je spreman na izazove i da će nastaviti sa županijskim projektima

Iz Ureda Istarskog župana izvijestili su da je primopredaja izvršnih ovlasti obavljena u subotu, u sjedištu Istarske županije u Puli sukladno Zakonu o postupku primopredaje vlasti.

Nakon provedenih izbora za Europski parlament održanih 26. svibnja te konstituiranjem Europskog parlamenta 2. srpnja dosadašnji istarski župan Valter Flego počeo je mandat kao izabrani član Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske.

Prilikom predaje ovlasti, Valter Flego je poželio uspješan rad svome zamjeniku Fabriziju Radinu te istaknuo kako očekuje nastavak velikih investicija poput izgradnje Opće bolnice u Puli i početka gradnje Medicinske škole Pula.

Posebno važnom ocijenio je daljnju suradnju s općinama i gradovima te privatnim sektorom.

Fabrizio Radin je istaknuo da je u iduće dvije godine spreman na sve izazove i da će nastaviti sa svim županijskim projektima i programima.