NA ODBORU ZA GOSPODARSTVO

Fabris Peruško u srijedu prvi put pred zastupnicima

17.04.2018 u 12:54

Bionic
Reading

Hrvatski sabor u srijedu plenarno zasjedanje započinje raspravom o konačnom Prijedlogu zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, do kraja tjedna očekuje ih i rasprava o izvješćima o radu državnog odvjetništva za 2015. i 2016. i prestavljanje novog glavnog državnog odvjetnika na Odboru za pravosuđe, a na Odboru za gospodarstvo bi dok bi potpredsjednica Vlade Martina Dalić i izvanredni povjerenik za Agrokor Fabrisa Peruško trebali podnijeti izviješće o poslovanju te komapnije.

Izmjene Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji trebale bi, ističe Vlada, pridonijeti uvođenju reda i pravne sigurnosti u sustav profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Konačnim prijedlogom zakona centre za profesionalnu rehabilitaciju osniva isključivo Rebublika Hrvatska, a osnivačka prava i dužnosti u njezino ime obavljat će putem nadležnog Ministarstva za rad.

Preuzimanjem osnivačkih prava nad centrima za profesionalnu rehabilitaciju (Zagreb, Osijek, Rijeka i Split prema dogovoru o preuzimanju osnivačkih prava s 1. siječnja 2019. godine) ujednačit će se njihov položaj.

Sutra bi se trebala održati sjednica Odbora za gospodarstvo. Izvješće o poslovanju Agrokora na njoj bi trebala podnijeti potpredsjednica Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić i izvanredni Vladin povjerenik za Agrokor Fabris Peruško.

  • +9
Fabris Peruško i Irena Weber Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

U četvrtak će se pred zastupnicima, kao što je tportal pisao, pojaviti i još uvijek aktualni glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.

Kako je Vlada danas predložila Dražena Jelenića za nasljednika Dinka Cvitana, kojemu 24. travnja ističe mandat, u četvrtak će biti održana i sjednica Odbora za pravosuđe, koji mora dati prethodno mišljenje na imenovanje.