LAŽNO OPTUŽENA KUNA

Evo (s)tvora koji je uspaničio Splićane

29.05.2014 u 13:27

Uhićen (s)tvor koji je grizao Splićane

Izvor: Cropix / Autor: Joško Ponos

Bionic
Reading

Navodno pobješnjela kuna koja je u srijedu lutala splitskim plažama, ugrizla troje ljudi i izazvala pravu paniku u gradu - pa čak i službeni lov koji je organizirao gradonačelnik Ivo Baldasar - u stvarnosti nije kuna, već afrički tvor. Životinja je po svemu sudeći odlutala iz nečijeg doma, u kojem vjerojatno boravi kao kućni ljubimac

Ova vrsta tvora izgledom zbilja sliči kuni bjelici, pa nije čudno da su je građani tako prepoznali, dok je policija izdala priopćenje u kojem poziva građane da joj se ne približavaju. I dok je na plažama od Žnjana do Zente trajala prava hajka u koju su bili uključeni sanitarci, veterinari i policija, afrički gost ušuljao se u kuću obitelji Koludrović. Oni su ga nahranili i napojili, a potom odveli veterinaru Vandu Raunigu.

Da ne bi bilo zabune, organizirano je i 'prepoznavanje' u policijskom stilu: jedan od trojice ugrizenih Splićana potvrdio je da ga je napala baš ta bezimena životinjica. Njen vlasnik zasad nije poznat, pa se ne zna ni odakle mu ideja udomiti neautohtonu vrstu koja se vrlo teško socijalizira.

Kako bi se isključila mogućnost bjesnoće, splitski tvor ostat će u karanteni barem desetak dana...