pripremite kišobrane

Danas nestabilno, a evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

21.09.2023 u 07:26

Bionic
Reading

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i nestabilno, prognoza je za četvrtak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)..

Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, češći i jači na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, lokalno moguće izraženi.

Vjetar umjeren južni i jugozapadni, na istoku i jugoistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo, južni i jugozapadni vjetar, ponegdje s olujnim udarima, na krajnjem jugu prolazno moguće i bura.

Najviša temperaura između 24 i 29 Celzijevih stupnjeva.

Za vikend je pak velika vjerojatnost često obilnije kiše, osvježenja, na Jadranu od nedjelje i bure, a početkom novog tjedna opet stabilnije i toplije.

"Na Jadranu će biti vrlo promjenjivo, posebno u dane vikenda i s često obilnom kišom - u ta dva dana na nekim lokalitetima može pasti i više od 70 litara po četvornom metru. Bit će i vjetrovito, najprije uz jako i olujno jugo, a od nedjelje na dijelu Jadrana i buru. U petak će u unutrašnjosti mjestimične kiše biti većinom u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije, a za vikend i drugdje te će vrlo vjerojatno biti i obilna, a na oblačnijem zapadu i osjetno će osvježiti pa će temperatura biti primjerena dobu godine.", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

  • +21
Kiša i jako jugo u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL