IGRAJTE SE I UČITE

EU-ov Dječji kutak: Složite dubrovačke zidine

12.01.2014 u 09:26

Bionic
Reading

Europska unija u sklopu svoje internetske stranice nudi i Dječji kutak, namijenjen djeci i mladima u dobi od šest do 16 godina, s informacijama o njihovim pravima i mnoštvom igara koje su proizvele EU institucije. Tu je i Kutak za nastavnike, koji sadrži besplatne nastavne materijale s općim podacima o Europi te važnim politikama

Igre u Dječjem kutku podijeljene su u dobne skupine te su u rasponu od jednostavnih kvizova do zagonetki i akcijskih igara. U kategoriji '6+' tu su, između ostalih, igra memorije sa zastavama EU-a, slikovna slagalica s čuvenim zgradama i spomenicima u svim zemljama članicama (u Hrvatskoj su to dubrovačke Gradske zidine), igra memorije o organskom uzgoju hrane i brizi o životinjama, kao i slagalica s novčanicama eura.

Djeci od 9 do 12 godina ponuđene su igre kojima se upoznaju sa svojim pravima, kovanicama eura i starim novčićima, te mnoge druge, dok su za kategoriju '12+' predviđene društvene igre kojima se testira znanje o povijesti, geografiji i kulturi članica EU-a, jezični kviz, itd.

EU nam pokušava poboljšati život na mnogo načina, poput zaštite prirode, osiguravanjem sigurnosti naše hrane, nižim cijenama telefonskih poziva i poruka, borbom protiv kriminala i još mnogo toga. EU također radi na poboljšanju života za djecu i mlade. Moraš znati svoja prava, što možeš očekivati od svijeta oko sebe i zašto to ne moraš trpjeti! Toliko toga još trebaš otkriti - a najbolje je početi ovdje! Zabavi se!' poruka je djeci i mladima na naslovnici Dječjeg kutka.