POMOĆ OD 390.000 EURA

EU impresionirana prihvatom izbjeglica u Srbiji

24.08.2015 u 13:58

Bionic
Reading

Europska unija impresionirana je organizacijom prihvata ilegalnih imigranata od strane srpske vlade i nadležnih službi, izjavio je u ponedjeljak šef Delegacije EU-a u Srbiji Michael Davenport. Srpski premijer Aleksandar Vučić zahvalio je Uniji na pomoći u toj organizaciji, kao i na 390.000 eura financijske podrške

Aleksandar Vučić i Michael Davenport susreli su se u Beogradu i tom su prilikom razgovarali o velikom priljevu migranata, nastavku dijaloga Beograda i Prištine u utorak u Bruxellesu, kao i o situaciji u regiji, izvještava Tanjug. U sklopu razgovora o migrantima, dotaknuli su se i mogućnosti da EU pomogne opremiti budući prihvatni centar za imigrante u Beogradu.

Kroz općinski Prihvatni centar za migrante u posljednja 24 sata prošlo je više od 8.000 izbjeglica s Bliskog istoka i sjevera Afrike, podaci su Crvenog križa.

Govoreći o situaciji u regiji, premijer Vučić rekao je da je Srbija opredijeljena za politiku koja zapadnom Balkanu donosi stabilnost.

On je najavio da će u tom smislu istupiti i na Konferenciji o zapadnom Balkanu u Beču 27. kolovoza.

Srpski premijer rekao je da je za Vladu Srbije važno da se postigne dogovor o Zajednici srpskih općina, kao dijelu Briselskog sporazuma te o telekomunikacijama, energetici i Parku mira u Kosovskoj Mitrovici, ali isključivo uz poštovanje državnih interesa Srbije, prenosi B92