SRETAN KRAJ

Emotivna zahvala majke čija se kći dvije godine liječila u Klaićevoj bolnici

02.08.2017 u 14:19

Bionic
Reading

Na službenoj Facebook stranici Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj objavljen je dirljiv post, u kojem se majka djeteta, koje se tamo liječilo pune dvije godine, zahvaljuje cijelom osoblju koje im je pomoglo da njihova priča dobije sretan kraj. U moru ružnih vijesti koje se svakodnevno objavljuju, te negativnih komentara na hrvatsko zdravstvo, ova emotivna poruka nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Loše vijesti, bolesti, negativnosti kojima smo stalno okruženi postali su, nažalost, dio naše svakodnevice. Ipak, koliko god su se ljudi posljednjih godina otuđili, prestali brinuti za tuđe sudbine, kada se radi o bolesti najmlađih, tu nitko ne ostaje imun.

Te najgore i najteže trenutke, koje jedno dijete nikada ne bi trebalo prolaziti, zajedno proživljava najbliža obitelj, osobito roditelji, a da dobiju borbu i kući odvedu zdravo dijete, itekako im pomažu liječnici i medicinske sestre u bolnicama.

Iako mnogi imaju loša iskustva s medicinskim osobljem, još uvijek je više onih koji su iz svega izvukli samo pozitivno, a primjer toga objavila je i zagrebačka Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj, koja je na svom službenom Facebook profilu, na molbu jedne majke, objavila njezino pismo. Riječ je o Edini Pinjo, majci djevojčice Nađe, koja se u toj bolnici kontinuirano liječila od šestog mjeseca života, pa sve do danas, kada ima dvije i pol godine.

Objavu prenosimo u cijelosti:

'Kako nam se bliži povratak kući u Travnik, tako imam veliku potrebu da na neki način ostavim svoje utiske o kompletnoj Klaićevoj bolnici. Ovo je bio naš dom dvije godine, a šta reći za dom?

Hvala svima koji su pružili mome djetetu prvenstveno ljubav, koja se može osjetiti samo u porodici. Hvala prof. Kolaček i njenom timu iz referentnog centra za dječju gastroenterologiju i poremećaje prehrane, koji su vratili moje dijete u život, dr. Mesiću i dr. Caru koji su Nađu uspješno operirali, doktoru Ribičiću koji je liječio izljev u kuku, liječnicima i sestrama iz jedinice intenzivnog liječenja i svim liječnicima koji su kroz ovo dugo vrijeme sudjelovali u liječenju naše Nađe.

Posebno HVALA medicinskim sestrama sa gastro odjela, koje su radile ne samo stručni dio posla, već i sudjelovale u odgoju mog djeteta, činile je sretnom, organizirale proslave rođendana i voljele je iskreno...Višnja, Irena, Renata, Ivana D., Snježana, Tanja, Verona, Goga, Nataša, Eva, Ivana J. hvala vam od srca, mi vas nikada nećemo zaboraviti!

Riječima se ne može prenijeti naše zadovoljstvo vašim radom! Draga Nadja, fizioterapeut - Nađa je stala na noge zahvaljujući Vama! Tetama kuharicama i tetama spremačicama hvala na nježnosti, ljubavi i ispunjavanju kulinarskih želja! Dragi roditelji koji dolazite u ovu bolnicu, vjerujte ovim ljudima, jer ja za dvije godine imam samo riječi hvale!"

Edina Pinjo, majka Nađe Pinjo.'