VELIKA ŠTETA

Eksplodirao vrelovod pred Westinom

16.05.2014 u 08:48

  • +3

Puknuće cijevi vrelovoda ispred hotela Westin

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalović

Bionic
Reading

Zagrebački gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je kako je parovodna cijev koja je rano jutros puknula ispred hotela Westin opskrbljivala samo taj hotel.

U priopćenju toga ureda stoji da je jutros u 6 sati i 31 minutu na broj 112 dojavljeno puknuće parovodne cijevi u zagrebačkoj Jukićevoj ulici, ispred hotela Westin. Odmah po dojavi, na teren je izašla zagrebačka polijcija i djelatnici HEP-a Toplinarstvo te je utvrđeno da je pukla parovodna cijev koja opskrbljuje samo hotel a sanacija je u tijeku. Oštećena su dva osobna automobila - jedan zagrebačkih i jedan pulskih registarskih oznaka te dva autobusa slovenskih registarskih oznaka. Zbog eksplozije oštećena su i stakla na obližnjem kazinu.Promet se Jukićevom odvija normalno, a u tijeku je policijski uviđaj.

Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba ima pak više intervencija zbog uklanjanja drveća i granja s prometnica.


U Zagrebu je vjetar kojeg je donijela ciklona Donat rušio stabla, a odlomnjene grane su po gotovo svim prometnicama u gradu. Samo sinoć vatrogasci su imali 17 intervencija.  Zagrebačka podružnica Hrvatskih šuma upozorila je jutros na oprez u prometu i preporučila vozačima da izbjegavaju vožnju kroz šumu zbog jakih udara vjetra i kiše, što se osobito odnosi na park šume grada Zagreba i park Maksimir, te na Sljemensku cestu.

Hrvatske šume u priopćenju objašnjavaju da su stabla u parkovima i šumama još narušene strukture zbog prethodnoga nevremena, pa je i danas povećana opasnost od rušenja stabala i padanja grana, što je jučer zabilježeno.