VLAKOVI U SNIJEGU

Dvjestotinjak putnika zaglavilo u Lici

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 19.12.2009 20:28
  • Objavljeno 19.12.2009 u 19:46
Vlak u snijegu

Vlak u snijegu

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Dva nagibna vlaka – jedan na putu iz Zagreba u Split, a drugi iz Splita za Zagreb, zaglavila su zbog snježne mećave u Medaku, odnosno u Vrhovinama. U vlakovima, u kojima je ugašeno grijanje, nalazilo se dvjestotinjak putnika

Vlak koji je jutros oko 8 sati krenuo prema Zagrebu, u koji je trebao stići oko 14 sati, još nije stigao. Vlak je zaglavio u snijegu najprije u Gračacu, gdje su putnici čak četiri sata čekali pomoć. Pokupio ih je motorni vlak, uz pomoć kojega je njihov put trajao još samo 20-ak minuta, a onda je do novog zastoja došlo u Medaku

No, to nije bila jedina loša vijest u željezničkom prometu, jer se ista situacija ponovila i s nagibnim vlakom koji je krenuo iz Splita prema Zagrebu.

Zbog hladnoće vlak je stao kod Gračaca, a HŽ je prema njemu poslale 'klasičnu' kompoziciju iz Ogulina da prihvati putnike, ali se i taj vlak “smrznuo” na Ličkoj pruzi pa su putnici bili prisiljeni na višesatno čekanje na postaji Medak kod Gospića.

Jedna od putnica, Dijana Rapić, kazala je za 'Dnevnik' HTV-a da su u snijegu nekoliko sati, a kada su od strojovođe zatražili da im upali grijanje, on im je odgovorio da 'za to nema goriva, odnosno, ako to napravi, neće se moći pomaknuti'.

Glasnogovornica HŽ-a Vlatka Škorić uputila je svim putnicima ispriku i dodala da su željeznice u pomoć uputile dvije lokomotive koje su se putem pokvarile, pa je poslana nova pomoć. Očekuje se da će putnici na svoja odredišta doći oko 23 sata.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!