NOVO PRIBLIŽAVANJE

Đukanović u Srbiji prvi put nakon neovisnosti Crne Gore

Bionic
Reading

Premijer Crne Gore Milo Đukanović danas dolazi u službenu dvodnevnu posjetu Beogradu gdje će sutra imati niz susreta sa srpskim dužnosnicama, prenosi Anadolu Agency.

Posjeta Đukanovića službenom Beogradu je prva nakon proglašenja nezavisnosti Crne Gore 2006. godine i u srbijanskoj javnosti se ocjenjuje kao značajan korak ka otopljavanju odnosa između dvije države koje su još do nedavno bile dio zajedničke države.

Crnogorski premijer će se sastati sutra u Palači Srbije sa predsjednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem, najavljeno je iz Vlade Srbije. U utorak su predviđeni i razgovori sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i vicepremijerom Aleksandrom Vučićem.

Đukanovićeva posjeta Beogradu je uzvratna nakon posjete Ivice Dačića Podgorici u rujnu ove godine. Đukanović je uoči dolaska u Beograd izjavio da dolazi sa pomiješanim osjećanjima. Posljednji put u Beogradu je boravio tokom pogreba ubijenog srpskog premijera Zorana Đinđića 2003. godine.

'Ne mogu zaboraviti Zorana Đinđića i njegov pogreb kao povod za jedan od mojih posljednjih boravaka tamo, niti sakriti zadovoljstvo što današnja vlast u Srbiji ustrajava na njegovoj europskoj viziji', izjavio je Đukanović, prenose beogradski mediji. Prema neslužbenim najavama, tijekom susreta Mile Đukanovića sa državnim vrhom Srbije doći će do konkretizacije ranijih dogovora u cilju unapređenja odnosa dvije države.