sigurnost djece

Đukanović traži hitnu istragu nakon prijetnji bombama u školama

27.04.2022 u 13:48

Bionic
Reading

Predsjednik Milo Đukanović pozvao je u srijedu sigurnosne strukture da hitno reagiraju i otkriju tko stoji iza prijetnji bombama u crnogorskim školama

Crnogorske obrazovne institucije evakuirane su u srijedu nakon što su putem e-maila primile prijetnje da su u školama postavljene bombe.

Đukanović je poručio da sigurnost djece, kao najranjivije kategorije društva, i svih građana, mora biti apsolutni prioritet države i svakog pojedinca.

"Ne smijemo dopustiti da najvažniji proces jednog društva kakvo je obrazovanje, već suočen s problemima u funkcioniranju i udarom pandemije, trpi zbog onih koji namjeravaju izazivati izvanredne situacije i destabilizirati državu uoči izbora nove vlade, na pragu turističke sezone", napisao je Đukanović na Twitteru.

On je pozvao na hitno postupanje u rasvjetljavanju “ovih nemilih situacija i pronalaska nalogodavaca, organizatora i izvršitelja ovih nedjela".

U Crnoj Gori u četvrtak počinje sjednica parlamenta na kojoj bi trebala biti izabrana nova manjinska vlada koju će predvoditi premijer Dritan Abazović.