ne odustaje

Dujmić najavio još jednu kandidaturu za gradonačelnika Opatije

03.02.2021 u 17:52

Bionic
Reading

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić objavio je u srijedu da će se ponovno kandidirati za tu dužnost, na što su ga potaknule „političke snage koje ne prežu ni pred čime, koje jurišaju na Opatiju kao na nekakav plijen“

Dujmić je istaknuo kako je pomišljao na to da mu ovaj mandat bude posljednji.

„Mogao bih se mirne glave odmarati i ostaviti iza sebe sve brige, no znam da bih u sebi bio nesretan jer sam u ovim najvažnijim i povijesnim trenutcima propustio nastaviti boriti se za naš grad i dopustiti raznim političkim avanturistima uništiti vrijednosti koje pripadaju svim našim građanima. Ne bih mogao gledati takvo obezvrjeđivanje naših zajedničkih vrijednosti, koje sam odgovorno sačuvao“, rekao je opatijski gradonačelnik i ocijenio da je Opatija na prekretnici razvoja.

Ističući da njega nitko i ničime ne može zastrašiti, rekao je da se priprema hajka protiv njegove supruge i sinova.

„Vjerojatni je cilj, kako sam i upozoren, utjecati na moju odluku o novoj kandidaturi za gradonačelnika“, rekao je Dujmić i dodao kako ga mu novinari, koji se pozivaju na dojave čitatelja, često postavljaju pitanja vezana uz imovinu njegove obitelji.

Tvrtka njegove supruge izgradila je prije nekoliko godina kuću za odmor, istaknuo je, dodajući da je kuća izgrađena uz financijska sredstva tvrtke te kreditom, vrlo transparentno i s javno dostupnim podatcima iz zemljišnih knjiga. Tvrtka supruge od 90-ih godina iznajmljuje rekvizite na plaži u Ičićima, kao jedna od 13 takvih tvrtaka, a o koncesijama odlučuje vijeće u Opatiji na koje gradonačelnik nema utjecaja, rekao je Dujmić.

Dodao je da je jedan od njegovih sinova od vlastitog dohotka i kreditom izgradio kuću u Medveji, a drugi putem kredita kupio stan za svoju obitelj.

Ivo Dujmić je u dva mandata bio gradonačelnik kao član SDP-a. Prije izbora 2017. godine napustio je tu političku stranku nezadovoljan što je imenovala tadašnjeg zamjenika gradonačelnika Fernanda Kirigina za kandidata za dužnost gradonačelnika. Dujmić ga je pobijedio kao nezavisni kandidat u drugom izbornom krugu.