VIŠE OD 20 MRTVIH

Drugi napad: Bombama na dva hotela u Tunisu!

26.06.2015 u 14:22

Bionic
Reading

Naoružani muškarci napali su dva hotela u Tunisu, u odmaralištu u Sousseu. Prema prvim informacijama, riječ je o terorističkom napadu

U napadu koji je izvršio najmanje jedan bombaš samoubojica, u petak prijepodne u dva hotela u tuniškom gradu Sousseu poginulo je najmanje 27 ljudi, dok je najmanje jedan napadač ubijen u okršajima sa snagama sigurnosti, prenosi Reuters pozivajući se na sigurnosne izvore.

Napad se dogodio unutar hotela Imperial Marhabam i Bellevue  te na hotelskoj plaži, javlja RIA prenoseći priopćenje tuniškog ministarstva unutarnjih poslova. Prema navodima preživjelih turista, prije samog napada došlo je do eksplozije, nakon čega su se začuli rafali iz automatskog oružja. Napad je potrajao dvadesetak minuta, a još uvijek nije poznato koliko je terorista sudjelovalo prepadu na hotel.     

 

Inače, Tunis je povisio razinu sigurnosti u zemlji, posebice u turističkim predjelima zemlje nakon što su prošlog ožujka islamistički militanti u terorističkom napadu na poznati muzej Bardo u glavnom gradu ubili 22 stranih turista.