SKANDAL

Dresovi reprezentacija na Euru su otrovni

06.06.2012 u 12:09

Bionic
Reading

Šokantna vijest uoči početka Europskog prvenstva: dresovi reprezentacija koje nastupaju na Europskom prvenstvu sadrže toksične materijale opasne po zdravlje

Do skandaloznog zaključka došao je europski ured za zaštitu potrošača čije je središte u Bruxellesu. Daily Mail piše kako su tamo testirali dresove devet nacionalnih sastava, a rezultati su katastrofalni, jer svi oni sadrže zabrinjavajuću razinu kemijskih tvari.

Olovo kao teški metal je pronađen u dresovima Njemačke, Španjolske, Ukrajine, Rusije, Italije i Francuske, a odjeća s obilježjima 'furije' i elfa' ima nedozvoljenu količinu i u dresovima za djecu.

Jednako loše stanje je i s dresovima u kojima igraju reprezentativci Portugala i Nizozemske, jer imaju previše nikla, a ured za zaštitu europskih potrošača smatra kako bi se poljski dresovi morali povući iz prodaje, jer sadrže štetne tvari koje smanjuju znojenje, i to u dozama puno višim od dozvoljenog.

'Neobjašnjivo je da proizvodi za široku upotrebu sadrže toliko metala. Ovdje je riječ o kriminalnom djelu koje su počinili proizvođači koristeći toksične tvari koje su opasne ne samo za potrošače nego i za okoliš', poručila je direktorica BEUC-a Monik Gojen.

Inače, dresovi ovih reprezentacija koštaju gotovo 100 eura.