ČEKA SE POČETAK SUĐENJA

Draganu Paravinji pritvor produljen na još 60 dana

22.11.2011 u 11:37

Bionic
Reading

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Šibeniku produljilo je Draganu Paravinji, optuženom za teško ubojstvo 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić, posljednji put viđene na čikolskom mostu 7. lipnja, pritvor na još 60 dana.

Potvrdio nam je to glasnogovornik šibenskog suda Branko Ivić, i dodao kako je pritvor produljen zbog opasnosti od bijega, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, i zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela.

'Okrivljenik ostaje u Hrvatskoj i o tome hoće li prije suđenja biti vraćen u BiH odlučit će vijeće. Obrana ima pravo prigovora, a u roku prigovora od osam dana, i ukoliko bude žalbe vijeće će o tome odlučiti, a potom se može odrediti početak suđenja', rekao je Branko Ivić, potvrđujući da je predmet dodijeljen sutkinji Nives Nikolac.

Paravinjin odvjetnik Branko Baica rekao nam je da će o eventualnoj žalbi na odluku o produljenju pritvora odlučiti nakon konzultacija s Paravinjom. Dodao je da je prema njegovim informacijama privremeno rješenje iz BiH bilo samo do završetka istrage, odnosno da je upitno je li zbog toga optužnica mogla biti podnesena bez novog rješenja ministra pravosuđa BiH. Nije znao reći je li novo rješenje stiglo na Županijski sud u Šibeniku.

Paravinja je u pritvoru šibenskog Županijskog suda od 22. srpnja, a suđenje bi mu moglo započeti za otprilike mjesec dana, odnosno početkom 2012. godine. Optužnica protiv 43-godišnjaka, podsjetimo, podignuta je u ponedjeljak, a tereti ga se za teško ubojstvo i dva pokušaja silovanja. Osim optužbe za ubojstvo Antonije Bilić, tereti ga se i za pokušaj silovanja mlade autostopistice kod Omiša.