afera vjetroelektrane

DORH se oglasio o sastanku Josipe Rimac i Dinka Cvitana

16.02.2023 u 14:40

Bionic
Reading

DORH je potvrdio da su se sastali Josipa Rimac i Dinko Cvitan, bivši glavni državni odvjetnik RH-a

'Tvrdnja op. Josipe Rimac da je bila na sastanku kod tadašnjeg Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Dinka Cvitana je točna i taj je sastanak održan 2017. godine u DORH-u, sukladno njenoj najavi, na temu projekata na području grada Knina.', navode u odgovoru za N1 iz DORH-a nakon što je bivša državna tajnica Josipa Rimac optužena u aferi vjetroelektrane za davanje mita izjavila u srijedu za RTL, nakon dvoipolgodišnje medijske šutnje, među ostalim da se sastala s bivšim glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom s kojim je pričala o temi neriješenih imovinsko-pravnih odnosa između Hrvatskih šuma, Ministarstva imovine i investitora.

Iz DORH-a nastavljaju kako je među projektima i spomenuti projekt Vjetroleketrane te je s op. J.Rimac bio i Milenko Bašić.

'Tadašnji Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dinko Cvitan upoznao je op. J. Rimac da je građansko-upravni odjel DORH-a nadležan za davanje mišljenja na zahtjev Vlade Republike Hrvatske ili državnih tijela, a u svezi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na nekretninama.', potvrdili iz DORH-a.