raspolaganje informacijama

Butković: Ne vidim razloga za zabrinutost Vlade zbog saznanja koja ima Josipa Rimac

16.02.2023 u 12:53

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u četvrtak kako ne vidi razloga za zabrinutost Vlade svjedočenjem odnosno informacijama kojima raspolaže bivša državna tajnica Josipa Rimac, optužena u aferi vjetroelektrane za davanje mita

Rimac je jučer u intervju RTL-u rekla da je s glavnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj Šipek razgovarala o vjetroelektranama, što je u priopćenju DORH odmah opovrgnuo. Butković je, upitan nakon sjednice Vlade kome vjeruje, odgovorio kako nije na njemu da komentira cijeli slučaj, niti je o njemu razmišljao na taj način.

"Nisu to postupci koje bih ja volio komentirati. O tome se očitovao DORH. Tko je s kime komunicirao nemam saznanja i nije moje da sudim i kažem kome više vjerujem. O tome nisam razmišljao na taj način", rekao je.

Istaknuo je da je postupak u tijeku te da postoji presumpcija nevinosti za sve ljude. "Pustimo da postupak ide svojim tijekom... Ja ne znam ni u kojoj je fazi. Nije na nama da to komentiramo", dodao je.

Upitan ima li glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek podršku HDZ-a i Vlade, rekao je da je do sada imala a na pitanje ima li je od sada nadalje odgovora: "Nismo o tome razgovarali".

Jučerašnji intervju Butković nije doživio kao slanje poruke Rimac "da ona o ljudima na javnoj sceni u politici puno toga zna". Intervju nije gledao, nego je samo pročitao na portalima što je Rimac rekla.

Smatra da u Vladi ne bi trebali biti zabrinuti zbog njezinih eventualnih saznanja. "Ne. Ja osobno ne, a ne znam zašto bi bila i Vlada", rekao je.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković također nije htjela komentirati intervju koji je dala Rimac, a jednako kao i Butković ne vidi razloga za zabrinutost zbog eventualnih saznanja i informacija koje bi Rimac mogla dati u istrazi. "Ne vidim razloga za to", rekla je.