sastanak u odvjetništvu

DORH reagirao: Rimac i glavna državna odvjetnica nisu razgovarale o vjetroelektranama

15.02.2023 u 20:48

Bionic
Reading

DORH je u srijedu navečer odbacio tvrdnje Josipe Rimac da je ona imala sastanak s glavnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj Šipek na kojem su razgovarale o vjetroelektranama.

DORH u odgovoru medijima ističe da je sastanak održan 15. listopada 2019., na temu rješavanja povrata nekretnina i naknade za oduzetu imovinu na Braču, a ne na temu crkvenog zemljišta u Kninu i Vjetroparka, kako je objavljeno u središnjoj informativnoj emisiji RTL-a.

Odvjetnica optužene Josipe Rimac je za potrebe obrane u navedenom kaznenom postupku podnosila zahtjeve za dostavom zapisnika/službene zabilješke o navodnom sastanku na inicijativu Josipe Rimac na temu „Vjetroelektrane Krš-Pađane“, no takvog dokumenta nema s obzirom da se sastanak na tu temu nije održao, kaže se.

Kao što i piše u navedenim sms porukama, sastanak je tražila Josipa Rimac i održan je sa zamjenicima tadašnjeg Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske.

Optužena Rimac će svoju obranu iznositi pred sudom, s obzirom da je USKOK podigao protiv nje optužnice, a ovakvi javni istupi i dalje dokazuju i pokazuju da se osumnjičenici, okrivljenici, optuženici mogu braniti kako god njima odgovara pa i diskreditacijom troje dužnosnika i savjetnika, stoji u odgovoru DORH-a.

  • +8
Zlata Hrvoj Šipek u Saboru Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Bivša državna tajnica Josipa Rimac optužena u aferi vjetroelektrane za davanje mita izjavila je ranije u srijedu da je razgovarala s aktualnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj Šipek o vjetroelektranama, što je Hrvoj Šipek nedavno u javnosti odbacivala.