ĆOSIĆ IPAK BEZ OTKAZA?

DORH provodi izvide u slučaju preprodaje karata za Svjetsko nogometno prvenstvo

11.09.2018 u 21:28

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu potvrdilo je da su započeli izvide oko preprodaje karata za Svjetsko nogometno prvenstvo koje se održalo u Rusiji

'Povodom više zaprimljenih upita novinara, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu odgovara priopćenjem odnosno informacijom da provodi izvide povodom zaprimljene prijave o sumnji na počinjenje kaznenog djela pronevjere iz članka 233. Kaznenog zakona, a vezano uz sumnju na preprodaju ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. dodijeljenih Hrvatskoj radioteleviziji.

Državno odvjetništvo će po prikupljanju i utvrđivanju svih relevantnih činjenica donijeti odluku o daljnjem postupanju u navedenom kaznenom predmetu, pri čemu dodajemo da je postupanje tijekom izvida tajno sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku', stoji u priopćenju DORH-a.

Podsjetimo, sportski komentator Hrvatske radiotelevizije (HRT) Drago Ćosić i međunarodni koordinator HRT-a Saša Dedić, prema pisanju medija, osumnjičeni su da su sudjelovali u preprodaji ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo.

Kako je objavio Jutarnji list, cijena ulaznice za finalnu utakmicu između Francuske i Hrvatske na crnom tržištu iznosila je gotovo 20.000 eura, a navodno je pokušana prodaja četiri ulaznice koje je dobio HRT, što je u posljednji trenutak blokirala FIFA. Navodno je upravo FIFA od European Broadcasting Uniona (EBU) zatražila očitovanje zbog čega se ulaznice dodijeljene EBU prodaju na crnom tržištu.

EBU je potom zatražio očitovanje HRT-a, jer se po brojevima ustanovilo da su to bile ulaznice koje je dobio HRT. Javna radiotelevizija odmah je pokrenula istragu i svoja dva djelatnika pozvala na razgovor, a oni su navodno kazali da su ulaznice poklonili svojim prijateljima te da ne znaju što je s njima kasnije bilo.

  • +9
Drago Ćosić Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic

U daljnjoj istrazi navodno se pokazalo da su dvojica djelatnika, mimo znanja HRT-a, zatražili i dobili čak četrdeset ulaznica nekoliko mjeseci prije početka Svjetskog prvenstva. Jutarnji list navodi da je protiv dvojice djelatnika HRT-a pokrenut disciplinski postupak koji bi mogao završiti otkazom.

Međutim, kako piše 24 sata, Ćosić neće dobiti otkaz. Izvori bliski sportskom komentatoru kažu da će epilog afere Ulaznice biti sporazumni raskid ugovora, odnosno uz otpremninu.