SRAMOTA ZA TVRTKU

HRT potvrdio istragu o preprodaji ulaznica za SP u Rusiji u koju je navodno umiješan i Drago Ćosić

06.09.2018 u 20:35

Bionic
Reading

Hrvatska radiotelevizija (HRT) pokrenula je postupak utvrđivanja povrede radne obveze za nekoliko svojih djelatnika vezano za zloupotrebu ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo (SP) u Rusiji, za utakmice na kojima je nastupila hrvatska nogometna reprezentacija, objavljeno je u četvrtak na HRT-ovim mrežnim stranicama.

Nakon što su se četiri ulaznice za finale SP-a pojavile u prodaji, FIFA (Svjetska nogometna organizacija) zatražila je od EBU (Europska unija javnih televizija), čiji je HRT član, objašnjenje o okolnostima pojavljivanja spornih karata u prodaji.

Odmah nakon zaprimljene službene informacije od EBU, HRT je poduzeo sve potrebne mjere i radnje te o tome obavijestio nadležna državna tijela radi provođenja daljnjih izvida, zaključuje se u priopćenju HRT-a.

Priopćenje HRT-a uslijedilo je nakon što je Jutarnji list u četvrtak objavio da su sportski komentator Drago Ćosić i međunarodni koordinator HRT-a Saša Dedić osumnjičeni da su sudjelovali u preprodaji ulaznica za SP.

Kako navodi Jutarnji list, cijena ulaznice za finalnu utakmicu između Francuske i Hrvatske na crnom tržištu iznosila je gotovo 20.000 eura, a navodno je pokušana prodaja četiri ulaznice koje je dobio HRT, što je u posljednji trenutak blokirala FIFA.

Navodno je upravo FIFA od EBU-a zatražila očitovanje zbog čega se ulaznice dodijeljene EBU-u prodaju na crnom tržištu.

EBU je potom zatražio očitovanje HRT-a, jer se po brojevima ustanovilo da su to bile ulaznice koje je dobio HRT. Javna radiotelevizija odmah je pokrenula istragu i svoja dva djelatnika pozvala na razgovor, a oni su navodno kazali da su ulaznice poklonili svojim prijateljima te da ne znaju što je s njima kasnije bilo.

U daljnjoj istrazi navodno se pokazalo da su dvojica djelatnika mimo znanja HRT-a zatražili i dobili čak četrdeset ulaznica nekoliko mjeseci prije početka SP-a. Jutarnji list navodi da je protiv dvojice djelatnika HRT-a pokrenut disciplinski postupak koji bi mogao završiti otkazom.

  • +9
Drago Ćosić Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic