PORODILJNI, OTKAZ PA PREOKRET

Domaća zadaća koju je dobila iz kćerkina vrtića popravila joj je život

18.06.2016 u 22:56

Lotus dizajn

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Nakon što je poslije završetka porodiljnog ostala bez posla, kao diplomirana inženjerka geologije tražila je posao u struci. Kako je u to vrijeme njezino dijete u vrtiću trebalo predstaviti jedan stari zanat, u ovom slučaju klobučare, bacila se na posao i izradila šešire od otpadnog materijala te kute. Nije ni sanjala da će se upravo u te kute zaljubiti tete u vrtiću, što ju je ponukalo da pokrene vlastiti posao. Uz njega ima više vremena za svoju djecu, kaže Jasna Brundić Isaković, vlasnica Lotus dizajna

Gubitak posla zbog gašenja tvrtke u kojoj je radila odveo ju je u potpuno drugom smjeru od onog što je zamislila.

'Nakon višegodišnjeg rada u korporaciji kao diplomirani inženjer geologije ostala sam bez posla poslije porodiljinog dopusta. Povratak na poziciju nije bio moguć jer se bivša tvrtka gasila. Ustrajno sam, ali bezuspješno, tražila posao u struci i u tom vremenu sam se našla u potpuno drugačijem svijetu. Cijela priča je započela sasvim slučajno, kada su svi roditelji u vrtiću dobili zadatak da zajedno sa svojim djetetom predstave jedan zanat. Moje dijete i mene je dopalo da predstavimo klobučare te sam tako izradila cijelu kolekciju šešira od otpadnog materijala koji sam pronašla kod kuće. Uz to sam po prvi puta skrojila i sašila pregače za svoju djevojčicu i sebe’, kaže Brundić Isaković.

Domaći materijali i ručna izrada

Njezina kreacija je imala drugačiji dizajn od ostalih, što se svidjelo odgajateljici, pa ju je zamolila da izradi jednu za nju. I tako je sve započelo.

'Napravila sam nekoliko serija pregača za odgojiteljice iz kćerkine vrtićke skupine. Vesele kreacije i dizajn pregača koje su nosile odgojiteljice svidjeli su se ravnateljici vrtića koja mi je ponudila posao izrade kuta za cijeli vrtić. Kako se radilo o velikom projektu, našla sam kvalitetnu krojačicu jer sam bila svjesna da, ukoliko želim kvalitetu, to neću moći sama pokriti. Izradili smo preko 100 kuta različitih modela. U isto vrijeme paralelno uz taj projekt otvarali su se novi izazovi i poslovi’, objašnjava ova kreativna žena.

Sve materijale za šivanje nabavlja isključivo iz tvornice Čateks u Čakovcu, a čini se kako je upravo to i ručno šivanje dobitna kombinacija za poslovni uspjeh ove majke.


Osim klasičnih kuta s raznim uzorcima, moguće je naručiti i onu personaliziranu s imenom odgojitelja, a cijene variraju ovisno o modelu i kvaliteti tkanine.

‘Za sada individualne narudžbe radimo putem telefona, e-maila, web stranice i Facebooka ili dogovorom. U slučaju većih narudžbi dolazimo na teren i radimo po narudžbi i prema vlastitim željama, ali naravno uz predodređene tehničke uvjete’, tumači Brundić Isaković.

Jednako tako, Jasna ima želju proširiti svoj posao na izradu ženske modne kolekcije, ali i pronaći mjesto na kojem bi otvorila svoj atelje. Kaže kako joj ovaj posao ostavlja više dragocjenog vremena za trenutke s obitelji, zbog čega ga još više voli.