zagrebačka dogradonačelnica

[VIDEO/FOTO] Dolenec o mjeri roditelj odgojitelj: Slijedi neizvjesnost za Grad Zagreb i korisnike. Za 40 milijuna kuna možemo napraviti novi vrtić

25.04.2022 u 12:24

Bionic
Reading

Zagrebačka dogradonačelnica Danijela Dolenec obratila se javnosti u povodu odluke Visokog upravnog suda koji je privremeno obustavio izvršenje odluke o izmjenama mjere roditelj odgojitelj. To znači da će se isplata naknada od 1. svibnja uobičajeno nastaviti, odnosno da neće doći do smanjenja na iznos od 1000 kuna mjesečno

Zagrebačka dogradonačelnica Danijela Dolenec kaže da slijedi neizvjesnost.

'Žao nam je što sud nije donio konačnu odluku', kaže Dolenec, piše Večernji list. Dolenec ističe da slijedi neizvjesnost za Grad Zagreb, ali i korisnike. Dodala je da su sredstva za mjeru roditelj odgojitelj planirana za isplatu u svibnju, no postoji mogućnost za rebalans proračuna ako nakon toga sud ne donese konačnu odluku.

'Jer tu se radi o 40 milijuna kuna mjesečno. Za taj novac možemo napraviti novi vrtić', rekla je zamjenica gradonačelnika. Dolenec je rekla da je na mjeru roditelj odgojitelj potrošeno 1,8 milijardi kuna. Istaknula je da je takva mjera imala niz štetnih posljedica, poput onemogućavanja zapošljavanja žena i upisa djece u vrtiće. Zagrebačka dogradonačelnica rekla je da je Grad na adrese 5800 korisnika ove mjere poslao upitnike kako bi doznali njihove socijalne profile, ali im je odgovorilo tek tri posto korisnika.

Danijela Dolenec o odluci suda o mjeri roditelj odgojitelj Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Predstavnica roditelja odgojitelja pitala je Dolenec je li odluka suda dovoljna da se ispričaju majkama koje su pretrpjele nasilje na internetu, potaknuto odlukom gradskih vlasti, na što je odgovorila da ona i gradonačelnik Tomislav Tomašević nisu nikada nijednom riječju negativno govorili o korisnicima ove mjere. Dodala je kako je na njima da obrazlože zašto mjera nije bila učinkovita.

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

'Ne smatramo ni da je zdrava', odgovorila je Dolenec te je komentirala i status Ivice Lovrića, rekavši da su ga zatekli na mjestu posebnog savjetnika, a to su mjesto ukinuli i sada je u tijeku nova sistematizacija.

'Da ga možemo zakonski otpustiti', rekla je Dolenec.

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić