Mjera roditelj odgojitelj

Dolenec: Ne zna se što će biti s korisnicima mjere roditelj odgojitelj koji su se u međuvremenu zaposlili

  • Autor: I.V./Hina
  • Zadnja izmjena 10.05.2022 14:02
  • Objavljeno 10.05.2022 u 14:02
Danijela Dolenec

Danijela Dolenec

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic

Zbog obustave izmijenjene mjere roditelj odgojitelj, opet je na snazi “Bandićeva” verzija mjere koja korisnicima onemogućava zapošljavanje, pa su oni koji su se u međuvremenu zaposlili u neizvjesnosti, upozorila je u utorak zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Danijela Dolenec

'Prema odluci koju smo mi donijeli, imali ste pravo zaposliti se i primati naknadu. Zbog onog što se dogodilo od 1. svibnja, obustave izvršenja, opet vrijedi “Bandićeva” verzija odluke - koja kaže da je nespojivo biti korisnik mjere i biti zaposlen', rekla je Dolenec na redovitoj konferenciji za medije. Istaknula je da je s tim argumentima Grad Zagreb u utorak uputio požurnicu Visokom upravnom sudu.

Također, ponovno je na snazi zabrana upisa djece u vrtiće, čime su korisnici mjere u dodatnoj neizvjesnosti jer je redovni rok za upise svibanj, rekla je Dolenec. Gradska uprava ne zna koji je točno broj korisnika mjere koji su se u međuvremenu zaposliti, ali njihovi uredi svakodnevno zaprimaju pozive korisnika koji ne znaju što im je sada činiti.

Izvor: Cropix / Autor: Željko Puhovski

'Moramo im tumačiti da su se našli u situaciji gdje je nespojivo istovremeno biti zaposlen i korisnik mjere. Novonastale okolnosti čine snažan argument za što žurnije donošenje odluke suda o meritumu - je li izmijenjena verzija odluke o novčanoj pomoći zakonita ili nij', rekla je Dolenec i ponovila kako su u Gradskoj upravi uvjereni u zakonitost izmijenjene mjere roditelj odgojitelj.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!