zamjenica gradonačelnika

Dolenec: 'Građani će moći prijavljivati štete i nakon propisanog roka'

21.07.2023 u 20:08

Bionic
Reading

Novo nevrijeme pogodilo je Zagreb dok je trajala sanacija nakon snažnog nevremena koje je prije dva dana poharalo središnje i istočne dijelove zemlje. Oko 1300 prijava o šteti došlo u Gradsku upravu grada Zagreba

Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Zagreba, rekla je za HRT da građani mogu prijave štete obaviti preko telefona, doći osobno ili preko weba. 'Preko web stranice postoji obrazac preko kojeg se mogu prijaviti štete', objasnila je Dolenec i dodala da očekuju da se najviše šteta odnose na imovinu, automobile, zemljišta i građevine.

'Iz prijava koje dobivamo, to se najviše odnosi na štete stanova, kuća, krovišta i automobila', rekla je. Objasnila je da timovi koji obilaze područja na kojima se šteta dogodila utvrđuju činjenično stanje da se šteta dogodila.

'Pokušat ćemo odrediti otprilike cjenovnu procjenu koliko bi naknada štete iznosila. Sada je to rano za reći, moramo krenuti u te obilaske i vjerujem da ćemo sljedeći tjedan imati prve procjene o tome koliko se ukupnoj šteti radi', istaknula je Dolenec.

  • +48
Posljedice novog nevremena u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Dodala je da kontaktiraju s osiguravajućim društvima te da paralelno rade na prijavama štete građana kako bi imali što kvalitetniju informaciju.

Na pitanje do kada građani mogu prijavljivati štete, odgovorila je da su na mrežnim stranicama napisali da građani šalju prijave štete do kraja mjeseca ako je to moguće.

'Svrha tog roka je da imamo što više informacija u što kraćem periodu, ali naravno građani će moći prijavljivati štete i nakon tog roka', objasnila je za HRT.

  • +10
Nevrijeme u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Ivana Nobilo