BESRAMNA EKSPLOATACIJA

Dolazi Planet Michael – Michael Jackson MMO!

23.09.2010 u 11:44

Bionic
Reading

Baš kada ste pomislili da ste stvarno sve vidjeli, See Virtual Worlds je objavio da radi na multiplayer igri s temom za prstiće polizati

Kako stvari stoje, ništa na ovome svijetu nije sveto. Pa ni sjećanje na jednog od najvećih pop luđaka prošlog stoljeća. Kompanija SVV otkupila je licencu za izradu igre temeljene na životu, djelu i glazbi Michaela Jacksona. U igri će se, kako se čini, igrači družiti, razgovarati, doprinositi svjetskom miru raznim aktima milosrđa i suosjećanja te pokušavati ne bacati svoju djecu kroz prozor (ovo zadnje je naša ideja i samo se malo zezamo, op. a.).

Lokacije u igri bit će inspirirane M.J.-ovom glazbom, tako da ćete, recimo, moći landrati po groblju iz čuvenog Thrillera ili pišati po nosećim stupovima u podzemnoj iz Bada. Zasad, doduše, ne postoje službeni screenshotovi iz digitalne verzije sudnice ili ureda javnog tužioca. Što se ostalih sadržaja tiče, u igri ćete također, prema samo nama dostupnim izvorima, vjerojatno moći biti član jedne od sukobljenih frakcija: onih s čokoladom i onih ispod devet godina starosti. I ovo isto lažemo, ali barem priznajemo da je laž. Ajd' sad malo ozbiljnije; ne znamo za vas, ali nama sve ovo djeluje nekako bolesno.

Mislim, lijepo je pričati o tome da će ovaj MMO slaviti život i viziju velikog umjetnika, ali to ipak smrdi na besramnu eksploataciju čovjeka koji se više ne može braniti niti izreći svoj stav o bilo čemu. Sve to jako smrdi.

 

Smrdi k'o septička jama u koju je upao tvor s lošim higijenskim navikama. Pitamo se samo tko je od Michaelove rodbine pristao na takvu zamisao. Blanket sigurno nije. Inače, Planet Michael moći će se besplatno downloadati, a igrači će vjerojatno plaćati ili elemente igre ili mjesečnu pretplatu. Također napominjemo da će Planet Michael biti samo jedna od planeta u velikom sustavu satelitskih MMO hubova koji čine takozvani Entropia Universe. Ma, divota!

Eto, makjavelistička politika profita i kapitala definitivno se uvukla u sve pore modernog gejminga. Ali to smo valjda i htjeli; napredak, napredak i napredak, makar bio i tako gnjusan. Mi ćemo se zato od svega ovoga distancirati te dobro razmisliti hoćemo li igru, kada dođe, uopće recenzirati.

 

A Planet Michael dolazi već iduće godine. Nego, što vi mislite o svemu ovome? Je li to pozitivna ili negativna stvar? Ostavite pokoji komentar pa da zajedno pokrenemo raspravu... I za kraj, pogledajte kompilaciju najvećih Michaelovih hitova jer se njegov genij treba slaviti upravo na ovakav način. Michael Jackson MMO!? Svašta!

 

Najveći hitovi Michaela Jacksona